Blic

JOKIĆ PRORADIO KAD JE POSTALO GUSTO

- A. Pijevac

Nikola je meč završio sa 27 poena i po devet skokova i asistencij­a. KOŠARKAŠI DENVERA NASTAVLJAU da “tanje živce” svojim navijačima. Nagetsi su posle prednosti od 21 poena bukvalno stali i dozvolili gostima iz Minesote da čak i povedu. Međutim, Džamal Marej i Nikola Jokić nisu dozvolili da padne “Bol arena” i doneli su pobedu sa 122:113 i prednost od 2:0 u prvom kolu plej-ofa NBA lige. Serija se sada seli na sever Amerike, gde će “vukovi” da budu domaćini u naredna dva duela.

Jokić i ekipa su poveli sa velikih 53:32, pre nego što su povukli ručnu kočnicu. U trećem periodu su primili 40 koševa i tada je izgledalo da se sve raspada. Sjajni

Marej je preuzeo konce igre u svoje ruke, ubacio je na kraju 40 koševa, dok mu je najveća podrška bio Jokić sa 27 poena i po devet skokova i asistencij­a. Kod Timbervulv­sa, nezaustavl­jiv je bio Entoni Edvards (41), dok je Rudi Gober (19, 8sk) sve do poslednjih nekoliko minuta uspešno čuvao srpskog centra.

- Vidite, to je samo jedna četvrtina, odigrali smo ih sedam dobrih do sada na svom parketu. Očekivao sam ovo, da oni reaguju, a mi da padnemo u nekom trenutku. Dobra stvar je da smo odgovorili na pravi način i da smo pobedili, uhvatili ritam utakmice. Majk Porter Džunior bio je sjajan u tom delu utakmice, baš sam mu malopre rekao da je njegova dobra igra donela pobedu. Igrao je sam u jednom momentu, pa nam je vratio energiju i momentum - iskren je bio Jokić.

“Džoker” je dodao i da se ništa nije promenilo i da će da nastave da igraju kao da je 0:0.

- Ne, iskreno i ne razmišljam o tome. Igram isto kao u ligaškom delu, nema mnogo razlike između košarke u prvoj fazi i plej-ofu. Možda malo, momci su možda više pod pritiskom jer znaš da nešto možeš da dobiješ, nešto da izgubiš. Ali suštinski je sve isto, ništa se bitno nije menjalo. Za mene je sve ovo dosad očekivano. Rekoh, nije normalno da oduvamo neku ekipu na parketu, normalno je očekivati njihovu reakciju. Samo treba to da prihvatiš i reaguješ. To je plej-of - poručio je Jokić, koji je iz igre šutirao 10/19.

Treća utakmica igra se u noći između petka i subote od 3.30, a domaćin je Minesota.

 ?? ?? gober je dobro čuvao jokića, ali je naš centar ipak uspeo da reši meč
gober je dobro čuvao jokića, ali je naš centar ipak uspeo da reši meč

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia