Blic

BARSA ĆE BITI DOMAĆIN U AZIJI

Crno-beli TSC i Čukarički imaju četiri boda prednosti na četiri kola pre kraja plejofa Superlige.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Slučaj „Negreira“i dalje zabrinjava Barselonu, jer postoji opravdano strahovanj­e da bi UEFA mogla da suspenduje Katalonce na godinu dana ako se dokaže da je plaćanje nekadašnje­g potpredsed­nika Sudijske komisije španske lige imalo uticaja na regularnos­t takmičenja. Katalonska televizija „TV3“sprovela je određenu studiju i na osnovu nekih saznanja istakla je da predsednik Barselone Đoan Laporta razmišlja gde bi tim mogao da igra van Evrope ako bi UEFA donela suspenziju.

Prva opcija su odigravanj­e prijateljs­kih mečeva, a druga da pokuša da igra kao „gost“u nekom od takmičenja u Aziji, gde Barselona ima jak marketinšk­i uticaj.

Fudbaleri Partizana ukrcali su se u poslednji voz koji može da ih odvede do drugog mesta na tabeli Superlige i kvalifikac­ija za Ligu šampiona, odnosno u najmanju ruku grupne faze Lige Evrope. Crno-beli, istina, nisu na mestu mašinovođe i zavisiće od rezultata TSC-A i Čukaričkog koji imaju četiri boda prednosti.

Pobeda na vrućem tereni u Bačkoj Topoli (3:1) mogao bi da bude nagoveštaj nekog novog, boljeg Partizana...

- Ovo je samo jedna utakmica, TSC i Čukarički su ispred nas. Mogu da pohvalim svoj tim, nije lako postići tri gola protiv TSC-A u gostima. Sudbina nije u našim rukama, to drže kolega Lazetić i kolega iz Čukaričkog, moj tim samo treba da se bori do kraja. Od kako sam došao od prvog dana pokušavam da nametnem nešto što ja želim. Igrači su shvatili značaj utakmice, bili motivisani terenom i stadionom. Teško je naterati Rikarda i Natha da igraju ono što trener želi, donekle sam uspeo u tome - izjavio je trener Igor Duljaj.

Pravilo u plej-ofu koje ne ide na ruku crno-belima je na kraju ne smeju da imaju isti broj bodova kao “brđani” i TSC. Naime, u tom slučaju, prednost ima tim koji je osvojio više bodova u ligaškom delu sezonu, a to nije Partizan. Još nešto, Partizanu će glavni cilj biti da obezbedi bar četvrtu poziciju, pošto peta ne garantuje Ligu konferenci­je ako Kup Srbije osvoji neki od klubova plasiranih ispod petog mesta, recimo Radnički Niš, Novi Pazar. Napredak, Radnik...

Za Duljaja i igrače, računica je jasna - u preostala ćetiri kola moraju da osvoje maksimalni­h 12 poena i da se nadaju kiksu klubova koji su ispred na tabeli. Raspored crnobelih nije (pre)težak - u Humskoj igraju sa Novim Pazarom, Radničkim iz Kragujevca i Voždovcem, a idu samo u Novi Sad na duel sa Vojvodinom, u pretposled­njem kolu.

Problem je što TSC ili Čukarički u tom slučaju ne smeju da osvoje više od sedam bodova što... nije realno da se očekuje. Čuka je u boljem položaju jer, kao i Partizan, tri od četiri meča igra na svom terenu (Vojvodina, N. Pazar i Radnički Kragujevac), a gostuje samo Voždovcu. TSC, sa druge strane, gostuje u Kragujevcu i Pazaru, odnosno na svom terenu dočekuje Voždovac i Vojvodinu. Petoplasir­ane “lale” su u najtežem položaju, igraju sa Čukaričkim, Zvezdom, Partizanom i TSC-OM i teško da mogu da se uključe u trku za drugo mesto.

Dosta toga će biti poznato posle narednog 34. kola. Ako crno-beli za vikend ne pobede Novi Pazar i ne smanje prednost, kvalifikac­ije za Ligu šampiona će da ostanu samo san. Takođe. videćemo i kako če TSC i Čukarički da igraju pod pritiskom, pošto se nisu proslavili u duelu sa večitim rivalima. ■

Bibras Natho je proradio u pravom trenutku za Partizan koji još može da stigne do druge pozicije i mesta u kvalifikac­ijama za Ligu šampiona. Zadatak je težak, ali nije nemoguć!

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia