Blic

„UPUCAO JE DEVOJČICU U KOJU JE BIO ZALJUBLJEN”

Komšije iz zgrade u kojoj živi Kosta Kecmanović (13), dečak koji je ubio osam školskih drugara i radnika obezbeđenj­a a ranio šest učenika i nastavnicu istorije, još uvek su u velikom šoku.

-

KAKO KAŽU, NEMAJU

snage da komentariš­u tragediju, a o porodici dečaka nemaju ružne stvari da kažu. Prema rečima jednog komšije, otac dečaka se uvek svima u zgradi našao pri ruci kada im je bila potrebna pomoć - kao doktor, ali i kao komšija. Takođe, dečak je često pomagao, donosio je komšijama hranu.

Ipak, ono što ih sve iznenađuje jeste da je Vladimir u stanu imao toliko oružja.

- Kada je policija iznosila stvari iz stana kažu da je nađeno još oružja. On je 2016. godine predao zahtev za oružje i valjda je od tada počeo da ga skuplja, ko zna, šta mu je kvrcnulo u glavi priča jedan komšija.

VEČE PRE MASAKRA BIO NA ŽURKI S DRUGARIMA

O Kosti govore kao o povučenom i stidljivom momku, kojeg nisu viđali sa drugarima.

- Uvek je s njima bila samo žena koja ih je čuvala, iskreno ga nikada nisam video s društvom. Ali znam da je noć pre tragedije bio na rođendanu sa svojim razredom, sa njima koje je upucao! Tu je bila i jedna devojčica koja mu se dopadala, i nju je upucao - priča šokirani komšija.

Kako dalje pričaju, o Vladimiru su znali koliko im je pričao, da su mu rođaci uspešni sportisti i pisci, kao i da je uvaženi doktor. Ipak, da ide u streljanu niko nije znao.

- Toliko puta smo pričali i viđali se. Nikada nije spomenuo da ima oružje, niti da ide u streljanu. Ne znam ni da li će on sada snositi neku odgovornos­t, Kosta će morati da izađe napolje, šta da radimo ako ga vidimo ovde.. Sigurno će neka porodica hteti da se osveti - priča jedan komšija.

„PORODICA će MORATI DA SE ODSELI...”

Kako pričaju u razgovoru za “Blic” smatraju da će porodica morati da se odseli.

O ocu i majki dečaka kažu da oboje rade u zdravstvu i da su poznati kao vaspitani i ljubazni ljudi.

Kako pričaju, najmlađe dete devojčica je sada negde sa majkom.

- Nikada nije bilo sa njima problema, osim što se Vladimir bunio kada je trebalo da se otvori Pravoslavn­i centar u zgradi, otvoren je na istom spratu gde su i oni, tamo idu zavisnici na savetovanj­e. Bunio se i protestova­o čak i kod patrijarha. Plašio se kakvi će ljudi ulaziti u zgradu, jer je savetovali­šte za zavisnike od alkohola i droge - priča komšija.

Noć pre tragedije bio je na rođendanu sa svojim razredom, sa istim onima koje je upucao u školi. Tu je bila i devojčica koja mu se sviđala

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia