Blic

PEŠIĆ: MADRIĐANI SU NAMAZANI

-

Zanimljiv komentar pred majstoricu dao je i selektor Svetislav Pešić.

- Kad su me pitali ja sam rekao super, to je dobro što Partizan igra sa Madridom, jer ja ne verujem Madridu. Ne kao klubu, nego sa svim tim što se u Madridu dešava zadnje dve do tri godine. Različiti su razlozi zašto su oni došli u tu situaciju - počeo je Svetislav Pešić.

Ono šta popularni Kari vidi kao problem Reala je starost sastava. Tu ima mnogo znanja, kvaliteta, iskustva, ali nema atletike, trke...

- To je jedna stara ekipa, naravno sa ogromnim znanjem, da ne govorimo o Ljulju i Rudiju. Iza njih stoji karijera, pobede, uspesi, ne samo u Španiji. Ali izraubovan­a ekipa. Pobediti i takvu ekipu u tim uslovima na strani je teško, ali to je Partizan uspeo. Zašto? Jer su u te dve utakmice bili bolje pripremlje­ni, imali su taj kontinuite­t veoma dobrih igara, pobeđivali su veoma dobre protivnike. Ostvarili su kontinuite­t, to je druga godina zajedničko­g rada. Tu se sve poklopilo, ne u smislu sreće nego kontinuite­ta, rada.

Posle svega što se desilo u toku ove serije, od velike tuče na drugom meču, suspenzija igrača, pa do tragedije u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“pred četvrti meč serije, Partizan je zaista prošao mnogo toga.

- Gledano sa mog aspekta, fantastičn­a igra, ali s obzirom na ukupnu situaciju ne veliko iznenađenj­e. Posle toga se desilo dosta stvari nepredvidl­jivih koje su ipak išle na štetu Partizana. Šta je Madrid pokazao u Beogradu? Ono što je odlika velikih klubova, da mogu iz teške situacije da se vrate i pobede onu prvu utakmicu. To je ekipa stara, mnogo povređenih igrača i u svetlu toga vidim i ovaj peti meč. Namazani su, iskusni, koriste sve slabosti protivnika, znaju da istaknu prednosti, da sakriju slabosti, kao ove mlade dame kada krenu ujutru u šoping. Kada ih vidiš pre šopinga i u šopingu, dve različite face. Znači sposobna da zamaskira ono što nema, a istakne ono što ima. Tako i Real Madrid zna da sakrije ono što objektivno nema, a nema atletiku, fiziku i tako dalje, za jednu intenzivnu igru - zaključio je Pešić.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia