Blic

DEKI: RAZOČARAN SAM, DAO SAM SVE OD SEBE

Stanković teško prihvata sudbinu Sampdorije Pretpostav­lja se da će srpski stručnjak na klupi kluba iz Đenove da ostane do isteka ugovora 30. juna i da ga neće voditi u Seriji B.

- EKIPA “BLICA”

Stanković kaže da je učinio sve što je u njegovoj moći da spase klub od ispadanja, ali da je situacija bila teška. Sampi čak preti selidba u Seriju D ako bude bankrotira­la

Sampdorija je zvanično ispala iz Serije A posle poraza u Udinama (0:2), a srpski strateg Dejan Stanković ne krije razočaranj­e zbog toga. Bivši trener Crvene zvezde kaže da nije bilo dovoljno to što su on i njegovi igrači dali sve od sebe, pa je usledio bolan trenutak za klub i navijače.

Šef struke Đenovljana u ovom trenutku ne može ništa da kaže ni po pitanju svoje budućnosti, a prilično neizvesno deluje i budućnost Sampdorije, s obzirom na to vlasnik Masimo Ferero još odbija da ga proda, uprkos tome što se nalazi na ivici bankrota.

- Ne mogu ništa da kažem o budućnosti, jer to nije na meni. Ovo su pitanja za nekog drugog. Dao sam sve od sebe i nije bilo dovoljno. Veoma sam razočaran i ne mogu da naćem reči da opišem kako se trenutno osećam - rekao je Stanković posle utakmice, a prenosi “Mocart sport”.

Srpski trener je preuzeo dužnost na “Luiđi Ferarisu” 6. oktobra prošle godine i do sada je zabeležio tri pobede, šest remija i 17 poraza u Seriji A, uz još jedan neuspeh u Kupu Italije.

- Osećam ogromno razočaranj­e i tugu. Trudili smo se i dali sve što smo imali. Znam da svaki navijač ne želi da prihvati ovaj dan, ali borili smo se na terenu i oni su uvek bili uz nas. Ovaj klub zaslužuje više jer je lep iznutra i spolja. Nadam se da se ova situacija može rešiti na najbolji mogući način dodao je Stanković.

Da podsetimo, Dejan Stanković je podneo ostavku posle debakla od Fiorentine sa 5:0 u 32. kolu Serije A, ali je uprava kluba odbila da ga pusti, svesna da u ovom trenutku nema trenera koji bi prihvatio da se ukrca u brod koji tone.

- Ako sam ja problem, u redu, prihvatam to sa dostojanst­vom i ponosom. Dao sam sve od sebe i ne žalim ni zbog čega, uradio bih isto i bio na istom putovanju 100 puta. Ne krivite igrače, ovih 5:0 je samo na meni. Pričajmo o tome - izjavio je Stanković posle teškog poraza od kluba iz Firence.

Masimo Ferero je blokirao pokušaje Upravnog odbora da proda klub i među navijačima postoji ozbiljna bojazan da bi Sampdorija ovog leta mogla da proglasi bankrot. To bi značilo da klub narednu sezonu ne bi započeo iz Serije B, već iz Serije D. U tom slučaju, Sampdorija bi morala da proda najbolje fudbalere za čije plate ne bi imala dovoljno novca, a gotovo je sigurno da ne bi bio produžen ni ugovor sa Stankovićem koji važi do

20. juna.

Sampa je ove sezona pokazala malo u, čini se, nikada izjednačen­ijoj Seriji A. Istina je da je Napoli dominirao od početka do kraja, ali Italijani mogu da se pohvale da jedini imaju sigurnog predstavni­ka u finalu Lige šampionata. Kao što znate, jedan polufinaln­i par čine Milan i Inter koji se sastaju večeras u 21 u prvom duelu gradskog derbija. Revanš je narednog utorka kada će biti poznato koji će klub iz grada mode putovati u Istanblu, na stadion “Ataturk” gde se

10. juna igra veliko finale. U drugom polufinalu se sastaju Real i Mančester siti, koji su sinoć odigrali prvi duel na “Santijagu Bernabeuu”. Isti timovi na “Etihadu” će se sastati za nedelju dana.

 ?? ??
 ?? ?? stanković često nije mogao da se suzdrži
stanković često nije mogao da se suzdrži

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia