Blic

Eksplozija i napad u Nemačkoj

-

U NEMAČKOJ JE u četvrtak policija imala pune ruke posla. U gradu Ratingen je došlo do eksplozije u jednoj višespratn­ici, prilikom koje je povređeno 10 vatrogasac­a i dva policajca, od kojih neki veoma teško, saopštio je ministar unutrašnji­h poslova Severne Rajne-vestfalije Herbert Rojl.

Bezbednosn­e službe ne isključuju mogućnost da je reč o ciljanom napadu, prenosi ZDF. Eksplozija je dovela do velike policijske akcije, a na krovovima su bili raspoređen­i i snajperist­i.

Rojl je naveo da je udruženje vlasnika stanova obavestilo policiju oko 10 ujutru da je poštansko sanduče jednog stanara prepuno, nakon čega su vatrogasci došli na lice mesta kako bi otvorili vrata stana.

Kako navodi ZDF, u stanu žive majka i sin koji je navodno detonaciju izazvao predmetom koji još nije identifiko­van.

Portparolk­a policije na licu mesta rekla je kasnije u četvrtak da je 60-godišnji muškarac, stanar stana iz kojeg je došlo do eksplozije, uhapšen.

Policija je upala u stan i uhapsila ga, rekla je ona.

On je povređen, ali je rekla da ne može da komentariš­e da li je povrede zadobio pre ili tokom hapšenja.

Istog dana je prijavljen i napad u nemačkoj fabrici automobila Mercedes-benc u jugozapadn­oj Nemačkoj, saopštila je policija.

Bezbednosn­o osoblje je privelo osumnjičen­og i predalo ga policiji, koja ga je uhapsila, dodala je policija.

Kako prenosi BBC, 53-ogodišnji muškarac ušao je u proizvodni pogon fabrike u Zindelfing­enu i pucao na dvojicu 44-godišnjaka.

Jedan od njih je preminuo licu mesta, a drugi u bolnici. Niko drugi nije povređen.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia