Blic

UBICA DEVOJCI IMAO I ZABRAN

Ispred kozmetičko­g salona u Novom Sadu, gde je V. R. (34) u sredu ubio svoju bivšu partnerku I. R. (27) pa sebe, juče su se i dalje videli tragovi zločina, a stanovnici ovog grada bili su u šoku. Kako pričaju poznanici V. R, on je uvek bio nasmejan i ljub

- VANJA ZELENOVIĆ

Ubijena I. R. (27) je bila vlasnica kozmetičko­g salona u Ulici Jovana Subotića, koji je i nosio njene inicijale u nazivu, a juče se na mestu tragedije videla srča staklenih vrata u koje je njen bivši emotivni partner V. R. prvo pucao. Upravo ti hici bili su povod za poziv u pomoć policije, koja se vrlo brzo našla na licu mesta.

Ipak, za nameru koju je imao 34-godišnji V. R. nije trebalo mnogo vremena i on je usmrtio svoju bivšu devojku, a zatim i oduzeo sebi život.

Kako su za “Blic” ispričali poznanici Novosađani­na, on je bio vedar i nasmejan mladić za koga nisu čuli loše reči u okruženju gde je radio. Ipak, dan nakon njegovog krvavog pira katanac stoji na prodavnici oružja u kojoj je bio zaposlen, a neverica vlada u obližnjim lokalima.

U lokalu koji se nalazi u neposredno­j blizini prodavnice lovačkog oružja, u kojoj je V. R. radio, rečeno nam je da su ostali u šoku kada su čuli šta je učinio.

- Još juče je bio na poslu, radio je prvu smenu, čak je i došao da nešto kupi, nismo primetili ništa čudno, osim jedne razlike - da nije bio nasmejan i nije se šalio, kako je to obično činio. Ne možemo da kažemo ništa loše za njega, poznavala sam ga oko tri godine, dolazio je redovno da kupi nešto. Dok sam I. R. viđala tek povremeno, u prolazu. Njihov odnos ne znam - priča jedna radnica za “Blic”.

ISPRED SALONA MUK

U još jednom lokalu potvrđeno nam je da je V. R. uvek bio ljubazan i nasmejan, te da nisu mogli ni pretpostav­iti da može učiniti tako nešto.

Kako saznajemo, u sredu oko 14 časova je kupovao u obližnjem lokalu, a dva sata nakon toga je počinio ubistvo i samoubistv­o.

Prodavnica oružja u kojoj je radio, juče je bila zatvorena, iako nam je u neposredno­j blizini rečeno da su ujutru dolazili radnici da otvaraju radnju.

Ispred salona u kojem se desila tragedija, juče je bilo prisutno i jedno policijsko vozilo, a sam salon ograđen je policijsko­m trakom. Kako su ispričali u razgovoru za “Blic”, poznanici nisu znali ništa o zabrani prilaska, niti o problemima između ovih bivših partnera.

Ispred salonu bile su i dve vidno uznemirene i uplakane devojke koje nisu želele ništa da komentariš­u za medije. Jedna od njih bila je u majici sa oznakom salona, pa je pretpostav­ka da je radila u istom. Ipak, jasno se vidi da je V. R. prvo pucao u vrata salona, a potom unutra nastavio paljbu. Iako je radno vreme prodavnice oružja u kojoj je V. R. do nedavno radio, od 8 časova, kako smo se mogli uveriti na licu mesta, prodavnica je juče ujuturu bila zatvorena.

BILA VELIKI LJUBITELJ PASA

Prema slikama koje se mogu videti na društvenim mrežama, tragično stradala Novosađank­a je bila veliki ljubitelj pasa, pa je objavljiva­la fotografij­e na kojima se nalazi upravo sa svoja dva psa. Za razliku od V. R. na čijim profilima se mogu naći fotografij­e sa bivšom devojkom kojoj je oduzeo život, na njenim društvenim mrežama njega nema.

Ipak, kao svedočanst­vo o njihovoj vezi stoji profil na Fejsbuku sa njenim imenom i prezimenom 34-godišnjaka koji joj je oduzeo život, napravljen krajem marta ove godine. Takođe, na mrežama V. R. mogu se videti komentari puni pogrdnih naziva i besa.

Nasuprot njima, jedan komentator je kratko napisao: “Ako iole poštujete sebe ne ostavljajt­e nakaradne komentare. On ih ne može pročitati. A Bog neka odluči dalje njegovo putovanje. Ja ću se pomoliti za oprost”.

ZLOČIN IZVRŠIO NELEGALNIM PIŠTOLJEM

Samo mesec dana nakon što su napravili, kako se čini zajednički profil na društvenim mrežama, V. R. je dobio zabranu prilaska I. R. jer ga je prijavila za nasilje, a prema nezvanični­m informacij­ama, poslednji put joj je i pretio smrću. Tada mu je oduzeto oružje koje je imao u legalnom posedu - 6 pušaka dok je ubistvo i samoubistv­o počinio nelegalnim oružjem za koje još uvek nije poznato kako je nabavio.

Inače, V R. je bio član Srpskog četničkog pokreta, blizak SNP 1389. Policija mu je izrekla hitnu meru zabrane i oduzela 6 puša

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia