Blic

ZVEZDA MISLI NA BUDUĆNOST

Dva tima su u prethodnih nekoliko sezona vodili žestoke bitke u regionu.

- EKIPA “SOCCERBET”

Opojedinim serijama Crvene zvezde i Budućnosti mogli bi da se prave filmske priče, poput one kada je sadašnji centar Partizana Matijas Lesor promašio zicer za brejk i, verovatno, titulu Crvene zvede, pa sve do one kada peta utakmica u Beogradu nije mogla da počne duže od sat vremena i nije postojala teoretska šansa da se gosti u Podgoricu vrate trijumfaln­o.

Sada je klima nešto slabija, a ulog za nijansu manji jer je, prema poslednjim najavama, Crvena zvezda blizu sigurnog mesta u Evroligi i naredne sezone, pa ni samo finale i šampionski prsten ne bi garantoval­i učešće u elitnom takmičenju. To svakako umanjuje pritisak pred početak ove sezone koja će startovati u nedelju u dvorani Aleksandar Nikolić sa početkom u 19.30 časova.

Izabranici Duška Ivanovića su u četvrtfina­lu prilično ubedljivo nadigrali Zadar u oba susreta, dok je Budućnost doslovno „pometlala” Megu. Zvezda je protiv Zadrana igrala koliko joj je bilo potrebno, posebno u drugom meču u dvorani Krešimir Ćosić, gde je najefikasn­iji bio Luka Mitrović sa tek 13 poena. Fakundo Kampaco, najbolji strelac ekipe, zaustavio se na 12, dok je njegov sunarodnik Luka Vildoza imao devet koševa.

Glavobolju bi mogla da zada kriza tokom druge četvrtine u kojoj su crveno-beli ispustili do tada stečenih 14 poena razlike, ali sve ostalo je bilo na nivou potrebnom da se bez prevelike drame dođe do polufinala. O tome je posle meča govorio i trener Duško Ivanović.

Ono što može da ga raduje jeste zdravstven­i bilten, te činjenica da od kako je završen nastup u Evroligi i igra se u proređenom kalendaru, povrede nisu prisutne na Malom Kalemegdan­u. Svi igrači trebalo bi da budu spremni za početak serije protiv Budućnosti koju je Zvezda već dva puta nadigrala ove sezone, posebno u Morači.

Ipak, sada neki novi vetrovi duvaju u Podgorici, a pomalo bizarna je bila smena Vlade Jovanovića na samom kraju ligaškog dela ABA lige. Tada je, u poslednjem kolu, Budućnost poražena od Borca iz Čačka, a Jovanović, kao rođeni Čačanin, označen je kao žrtveno jagnje. Da je pobedio u meču koji mu ništa nije značio, ispalo bi da je izbacio tim iz rodnog grada u ABA 2 ligu, a ovako sada svi pričaju da ih je namerno pustio da opstanu.

Epilog je bila njegova smena, a na njegovo mesto je stigao Petar Mijović. Budućnost je zaista dobro delovala u prvom četvrtfina­lnom duelu protiv Mege, ali je u drugom morala da juri debeli minus i uspela je. Gubio je crnogorski prvak -19 u prvom poluvremen­u, ali je uspeo da se izdigne i mora se priznati da je Mijović za kratko vreme uspeo da stabilizuj­e ekipu.

Ipak, stabilizac­ija tima ga, po svemu sudeći, neće zadržati na klupi Budućnosti jer se već priča da je od naredne sezone dogovorena saradnja sa Juricom Golemcem.

Lens je, praktično, obezbedio plasman u LŠ i sada je pitanje da li će to biti s druge pozicije direktno ili će sa treće u kvalifikac­ije. Pobeda nad Remsom bi im bila četvrta u nizu, a čovek koji je na radaru bogatih klubova je napadač Luis Openda. PREDLOG: 1&2-4 (2.50), DII2+ (3.15)

Brest je izgubio u Lorijenu i nastojaće da se iskupi protiv Oksera. Posao neće biti lak pošto se gosti nalaze na ivici ambisa, ali sa igrom koja u poslednje vreme obećava. PREDLOG: KIX (3.35), 1X&0-2 (2.05)

 ?? ?? filip petrušev veruje u zvezdinu pobedu
filip petrušev veruje u zvezdinu pobedu
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia