Blic

Francuska LIGA 1

-

Strazbur

17.00 Strazbur je ostvario izuzetno bitnu pobedu u Nantu. Oni se u najvažniji­m momentima mogu podičiti dobrom formom (3-01) i ako se na vagu stavi koliko im više treba nego rivalu, onda trijumf Nice možemo isključiti kao opciju. Njima su Dilejn, Sisoko i Kavašima povređeni. Gosti su vezali dve pobede, a ipak su na nedostižni­h osam bodova udaljeni od plasmana u Evropu. Pepe i Dijop neće biti u sastavu.

Predlog: Ki1 (2.35), 1X&0-3 (1.72)

Pari Sen Žermen Nica

Ajačo

35.

kolo

Subota Subota 21.00

Idealna situacija za Parižane da zacementir­aju prvo mesto na tabeli. Mesi se vratio iz suspenzije, Nejmar i Mendeš ostaju na lečenju. Piše se da bi Murinjo trebalo da ih preuzme na kraju sezone. Tim sa Korzike je upisao dva boda na poslednjih pet mečeva i najviše što mogu da urade na Parku prinčeva je častan poraz, uz postignuti gol. Touzar je suspendova­n, Bareto nastavlja da propušta utakmice zbog povrede.

Predlog: 1&2-4 (1.83), GG&4+ (3.90)

Klermon

Eli Vahi je postigao četiri gola u Lionu, što ekipi sa Mosona nije bilo dovoljno da uzme bodove (4:5). Retko se takvi mečevi mogu videti u L1, a posledica su bezbrižnos­ti u kojoj se Monpelje nalazi. Sa druge strane, Lorijenu nije bio potreban trijumf nad Brestom i Parižanima, ali su ga ipak ostvarili. Kujate se vraća domaćinu iz suspenzije, Hazri je povređen. Gosti su bez suspendova­nog Mekenga, ali vrlo raspoložen­i u napadu. Predlog: GG&3+ (2.23), GG&I1+II1+ (2.30)

Monako Olimpik Marselj Lion Nedelja 13.00

Okser je prekinuo istorijski dug niz pobeda Klermona, ali to sigurno neće uticati na raspoložen­je domaćih igrača. Oni imaju sezonu iz snova i mnogo sreće su doneli navijačima. Sada će imati posao da zaustave Lakazeta koji je u prošlom meču postigao četiri gola Monpeljeu (5:4). Lion je tako stigao do važnog trijumfa i ostao u trci za plasman u Evropu. Tražimo pobedu ekipe kojoj su bodovi više potrebni.

Predlog: Ki2 (1.80), G2-3 (2.12)

Monpelje Tuluz Lorijen Nedelja 15.00

Nant

Nedelja 15.00

Utakmica je repriza finala Kupa, u kojoj je Tuluz slavio. Igrači Nanta su gladni osvete, ali njihov primarni cilj je pobeda koja bi mogla da ih izvede iz zone ispadanja. Tamo su se našli posle serije loših rezultata i činjenica je da nisu smeli izgubiti od Strazbura u prošlom kolu. Šta je – tu je, nazad nema, pa sada moraju dati sve od sebe i nadati se da će im rezultati konkurenci­je ići naruku.

Predlog: X2&GG (2.55), GII1-2 (2.00)

Nedelja Lil 17.05

Izgleda da će poraz od Monpeljea skupo koštati ekipu Monaka. Upisali su oni trijumf na gostovanju Anžeu, ali to su bodovi na koje su unapred računali. U kalkulacij­ama im fale upravo gorepomenu­ta tri pošto sada zaostaju šest bodova u odnosu na Olimpik, koji se nalazi na mestu koje vodi u LŠ. Bitno je dodati da domaći imaju dosta težak raspored do kraja. Lil je porazom u Remsu ugrozio plasman u LK.

Predlog: Ki1 (2.60), 1X&2-5 (2.03)

Anže Nedelja 20.45

Bilo bi apsurdno dovoditi pobedu domaćina u pitanje. Anže je, praktično, drugoligaš i na Velodrom dolazi turistički, bez većine igrača koji bi trebalo da budu nosioci igre. Tudor će tražiti maksimalnu odgovornos­t i iskupljenj­e za poraz u Lensu. Cilj je direktan plasman u LŠ, a to Hrvat neće ostvariti ukoliko ne trijumfuje na ovoj utakmici. Tražimo najbolji način da pojačamo kvotu.

Predlog: DI2+ (2.85), 1-1&HP1 (2.07)

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia