Blic

NOVAK: NE ZNAM KOLIKO ću DA BUDEM „GLADAN“

Jedino mogu da vam garantujem da je to još prisutno kod mene, barem sada. I to me mnogo motiviše, rekao je naš teniser koji u drugom kolu igra protiv Argentinca Ečeverija.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Novak Đoković još nije odigrao prvi meč na mastersu u Rimu, ali je stigao da otputuje 600 kilometara severnije od glavnog grada, do Milana, da pogleda meč polufinala Lige šampiona. Nažalost, nije doneo sreću „roso-nerima“koji su u gradskom derbiju poraženi od Intera sa 2:0.

I, pored desetine fudbalskih legendi na tribinama “San Sira”, Đoković je privukao veliku pažnju italijansk­ih novinara kojima je priznao da se uvek oseća odlično na Apeninskom poluostrvu. To i ne čudi, kada je na turniru u Rimu učestvovao ukupno 16 puta, a igrao je čak 12 finala (šest titula).

- U Italiji ima svega kulture, tradicije, dobre i ukusne hrane i velike strasti prema sportu, posebno tenisu. Ne krijem da je vaša zemlja naprečac osvojila moje srce. Prvo geografski, moja Srbija je blizu, skoro u komšiluku, uvek sam sa posebnom pažnjom pratio šta se dešava u Italiji. I, onda, veoma smo slični po karakteru, mi volimo da uživamo u životu, srdačni smo i strastveni, volimo jake emocije - ispričao je najbolji teniser sveta medijima u Milanu.

On je pričao i o mastersu u Rimu na kojem je prvi od šest pehara osvojio još 2008. godine.

- Pobeda u finalu nad Vavrinkom je sigurno jedno od najlepših sećanja na taj prvi trofej. Imao sam tada samo 20 godina, a osvojio sam titulu na jednom od najlepših i najvažniji­h turnira. Tada još nije bio postavljen novi centralni teren, igrali smo na “Pjetranđel­iju”, što je verovatno najlepši teren, sigurno jedan od onih gde se strast i podrška osećaju najjače. Imao sam set zaostatka protiv veoma jakog

U Italiji ima svega - kulture, tradicije, dobre i ukusne hrane i velike strasti prema sportu, posebno tenisu. Vaša zemlja je osvojima moje srce

rivala, ali uspeo sam da se oporavim. Dokazao sam da mogu da budem veoma dobar i na šljaci. Svakako da se i drugih mečeva sećam sa zadovoljst­vom, posebno onih protiv Federera i Nadala, jer pobediti njih je uvek imalo posebnog značaja, oni su protivnici koji su me pratili celog života.

Italijan je zanimalo da li je Novak i danas gladan titula kao što je to bio na početku karijere.

- Iskreno, ne znam koliko ću još biti gladan. Jedino mogu da vam garantujem da je to još prisutno kod mene, barem sada. I to me mnogo motiviše - podvukao je Đoković.

Što se turnira u Rimu tiče, Novakov protivnik u drugom kolu je Tomas Martin Ečeveri koji je na startu sa 2:0 pobedio belgijskog tinejdžera Luku van Aša. Argentina ima 23 godine i visok je skoro dva metra, zbog čega ga mnogi porede i sa sunarodnik­om Huanom Marinom del Potrom.

Pored teniskog terena, Ečeveri je dosta aktivan i na društvenim mrežama. Tako je još 2016, kada je osvojio prvi ATP poen, počeo da se “poredi” sa Đokovićem. Naime, postavio je svoju fotografij­u sa papirom na kojem je pisalo:

“Novak Đoković 12.900 poena, Tomas Ečeveri 1”.

Argentinac ne krije da mu je Novak idol i svaki turnir je koristio kako bi napravio zajedničku fotografij­u sa našim teniserom.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia