Blic

VUČIĆ: ISPUNIĆEMO SVE ZAHTEVE RODITELJE IZ OŠ “VLADISLAV RIBNIKAR”

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da će svi zahtevi roditelja iz Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” biti ispunjeni.

“Juče je predsednic­a Vlade imala sastanak sa predstavni­kom Saveta roditelja iz OŠ ‘Vladislav Ribnikar’ i svih njihovih sedam zahteva smo u potpunosti spremni da ispunimo”, rekao je Vučić.

On je rekao da su njihovi zahtevi razumni i racionalni.

“Smatramo da su zahtevi u ovako teškim trenucima bili neophodni da se sve stvari razjasne i da se vidi kako ubuduće možemo da pomažemo našoj deci”,

VUČIĆ: U CRKVI SE PALE SVEĆE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da se nije pojavio u OŠ “Vladislav Ribnikar” jer je sveću zapalio u crkvi.

- Nisam vodio kamere, nisam smatrao da je to potrebno. Čini me se da je u crkvi mesto gde se pale sveće. Nisam smatrao da je potrebno da od toga pravim predstavu - rekao je Vučić, odgovaraju­ći na pitanje novinara zbog čega se nije pojavio u školi gde se dogodila masovna pucnjiva.

Istakao je da je svakome uputio saučešće i da je sa izjavom saučešća izašao iste sekunde. naveo je predsednik.

Istakao je da će biti angažovani najbolji svetski stručnjaci koji će, zajedno sa domaćim stručnjaci­ma, raditi na pružanju pomoći deci i roditeljim­a.

Vučić je dodao da je već uplaćen novac za dodatne troškove Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu. “Očekujemo da to bude 56+100. To je 156 psihologa. Moram da zahvalim psiholozim­a. Njih 250 se prijavilo i žele da pomognu svima koji su ugroženi”, rekao je on i dodao da veruje da će država imati mogućnosti da ih svih 250 angažuje.

Istakao je da je posebno zadovoljan slanjem policajaca u škole i naveo da su i deca i roditelji zadovoljni.

Vučić je naveo da će prisustvo policajaca u školama drastično smanjiti stopu vršnjačkog nasilja, ali i nasilja nad nastavnici­ma.

- Zadovoljan sam onim što smo uspeli da postignemo slanjem policajaca u škole, ankete pokazuju da su svi dali gotovo plebiscita­rnu podršku, svi se osećaju sigurnije, a na leto ćemo dobiti novu generaciju policajaca zapošljava­njem 2.500 novih, što će sprečiti i vršnjačko nasilje - rekao je Vučić.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia