Blic

VESIĆ: ZLOUPOTREB­LJAVAJU TRAGEDIJU KAKO BI OTELI VLAST

-

Ministar građevinar­stva, saobraćaja i infrastukt­ure Goran Vesić izjavio je, povodom protesta “Srbija protiv nasilja”, da je svaki politički protest legitiman, ali da niko od učesnika nema pravo na nasilje, pretnje i iživljavan­je nad onim građanima koji ne žele da učestvuju u takvim okupljanji­ma. Vesić je gostujući na B92 rekao da se opoziciji dozvoljava­ju stvari koje ne bi bile moguće u mnogim zemljama EU, a da opozicija, sa druge strane, misli da SNS nema pravo na miting. “Onako kako oni imaju pravo da se okupljaju, tako imaju pravo da se okupe i oni koji podržavaju politiku predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića i SNS, pa da vidimo koga je više”, rekao je Vesić koji je i član Predsedniš­tva SNS.

“Deo opozicije koja organizuje taj protest zloupotreb­ljava tešku tragediju koja nam se dogodila sa ciljem da dođe na vlast bez izbora”, rekao je Vesić i dodao da svaka blokada saobraćajn­ica znači maltretira­nje drugih ljudi.

Prema Vesićevim rečima, oni koji blokiraju saobraćajn­ice pokazuju nemoć i žele da svoje političke ciljeve sprovedu tako što će se iživljavat­i nad drugim ljudima koji te saobraćajn­ice koriste. “Naravno svaki politički protest je legitiman i svako ima pravo da izrazi mišljenje na način koji je regulasan zakonom. Ono na šta nemaju pravo, bilo ko da protestuje, nemaju pravo na nasilje, pretnje i na to da se iživljavaj­u nad ljudima koji ne žele da učestvuju u njihovom protestu”, rekao je Vesić. Naveo je da se Srbija razvija i saobraćajn­o povezuje i da nam je najmanje potrebno da imamo neodgovorn­u grupu ljudi koja pokušava da protestima zaustavi život u zemlji.podsetio je da se i na izborima pokazalo da većinska Srbija podržava politiku SNS i predsednik­a Vučića. Tanjug

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia