Blic

Nemam više 25, sa laktom je sve u redu

Ovde sam oduvek imao mnogo uspeha, moj najbolji turnir na šljaci, nadam se da će mi poslužiti kao odskočna daska za Pariz, gde želim da budem na maksimumu rekao je prvi teniser sveta.

- Jelena MEDIĆ kako bi zaigrao

novak Đoković od ponedeljka trenira

u Rimu i sprema se za odbranu titule u Večnom gradu, ali i napad na sedmi pehar u jednoj od najlepših prestonica sveta. Srbin, još uvek prvi teniser planete, vežbao je sa Janikom Sinerom, ali i sa Serundolom i Grigorom Dimitrovim.

Ono što posebno brine njegove navijače je povreda lakta na koju se žali od starta sezone na šljaci. Igrati na najsporijo­j podlozi je najzahtevn­ije tokom godine jer su poeni dugi, razmene traju i po 20-30 udaraca. Zato je veoma bitno da igrači budu zdravi. nole je zbog svog vakcinalno­g statusa propustio masterse u Indijan Velsu i Majamiju, a onda je loše odigrao na dva prethodna turnira na crvenom tucaniku. U Monte Karlu je u 3. kolu izgubio od Italijana Musetija, a u Banjaluci ga je u 2. kolu savladao Dušan lajović. Masters u Madridu je propustio.

Zato je konferenci­ja za novinare u Rimu i počela pitanjem: novače, kako se osećaš? U kakvom je stanju lakat?

- Sve je u redu. na ovom nivou postoji uvek nešto što smeta. Kada nemaš više 25 godina, potrebno je nešto više vremena za oporavak. ali osećam se dobro, nedostajal­i su mi turniri, a u Rimu volim da igram. Ovde sam oduvek imao mnogo uspeha, moj najbolji turnir na šljaci, nadam se da će mi poslužiti kao odskočna daska za Pariz, gde želim da budem na maksimumu rekao je Đoković na početku.

Rim je, inače, prvi turnir u 2023. na kojem će u isto vreme igrati novak Đoković i Karlos alkaras, dvojica najboljih na ATP listi.

- Zvuči veoma romantično - našalio se nole koji će nakon mastersa na Foro Italiku tron prepustiti mladom Špancu. naime, razlika između njih je samo pet bodova, novak će pokušati da odbrani titulu, a alkaras ne brani ništa jer prošle sezone nije igrao u Rimu.

nole je nakon početne šale o sebi, alkarasu i romantici, nastavio u ozbiljnije­m tonu:

- Jeste čudno da nismo bili na istim turnirima od početka sezone, zbog okolnosti na obe strane, on će biti broj jedan posle ovog turnira šta god da se dogodi i to zasluženo jer je igrao sjajan tenis, na sjanom nivou. On je na ovoj podlozi igrač koga će svi želeti da pobede. Bez obzira na to da li će nadal igrati na Rolan Garosu ili ne alkaras je i tamo jedan od glavnih foavorita jer zaista je igrao sjajano. Igrali smo samo jednom prošle godine i sada ponovo imamo tu šansu, ali tek u finalu, a mislim da bismo obojica voleli da igramo u finalu. Videćemo, dug je turnir i ima mnogo sjajnih igrača, a to je i priprema za Rolan Garos i za mene i za njega. To je sve što mogu da vam kažem o ovoj našoj vezi na daljinu, detalje ću prepustiti vašoj mašti, ne bih komentaris­ao.

Ono o čemu teniski svet već bruji uveliko je potencijal­ni duel Đoković - nadal na Garosu. ali pitanje koje se nadvija nad ovim duelom je - da li će uopšte Rafa doputovati u Pariz?

- To da li će on doći na Garos, ne menja ništa u mojoj pripremi, ali i te kako bi uticalo na turnir i svet tenisa, zbog uspeha koje je tamo imao, i generalno. Siguran sam da svi želimo da ga vidimo tamo. nisam u njegovoj koži, ne znam šta oseća, ali siguran sam da radi sve što je moguće u Parizu - rekao je novak.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia