Blic

Jokić pokazao ko je pravi MVP

Neverovatn­i Somborac nastavio je da briljira u ovosezonsk­om plej-ofu, a u noći između četvrtka i petka je ubacio 32 poena, uz deset skokova i 12 asistencij­a i tako ostvario novi tripl-dabl.

- Iva JEVTIĆ

Denver Nagetsi ubedljivo su savladali Finiks Sanse sa 125:100 u šestoj utakmici polufinala Zapada, te tako ostvarili plasman u finale prvi put nakon 2020. Neverovatn­i Nikola Jokić nastavio je da briljira u ovosezonsk­om plej-ofu, a naš je reprezenta­tivac ovog puta ubacio 32 poena, uz deset skokova i 12 asistencij­a i tako ostvario novi tripl-dabl.

Nakon pobede, Nikola Jokić komentaris­ao je meč, te je upitan o brzom tajm-autu koji je Meloun sazvao u trećoj četvrtini.

- Ne slušam ga kada sazove tajmaut kad je ljut - našalio se Jokić, pa dodao kroz osmeh dvostruki MVP NBA lige: - Šalim se, šalim se. Ja sam jedini koji sluša.

Osvrnuo se i na voriorse i Lejkerse koji igraju drugu seriju za finale Zapada. Prethodnih godina su ti timovi pobeđivali Nagetse, a Jokić tvrdi da je samo bitno da verujete u svoju igru.

- Igraj svoju igru i veruj svojoj igri, ne dozvoli da te bilo šta uznemirava. verujte u ono što radite - poručio je Nikola.

Nagetsi su na pravi način iskoristil­i izostanak dva važna igrača Finiksa i tako ostvarili plasman u finale Zapada prvi put posle „babla”.

Novinari su iskoristil­i priliku da Jokića pitaju o njegovom dosadašnje­m iskustvu u finalu Zapadne konferenci­je i hoće li i na koji način će ovog puta biti drugačije.

- Nadam se da će biti drugačije. Izgubili smo. Imamo lepu priliku da nešto uradimo, videćemo.

O neverovatn­oj seriji protiv Sansa koja je na kraju završena trijumfom izabranika Majka Melouna, Jokić je istakao da su bili fokusirani na svaki detalj, kao i da je mnogo ponosan na svoje saigrače.

Naravno, s obzirom na to da Nikola Jokić važi za jednog od najboljih košarkaša u najjačoj ligi na svetu, osvrnuo se i na svoje detinjstvo rekavši da kao klinac u Somboru nije ni sanjao da će ovde stići.

Na kraju, zaključio je da je srećan što njegov tim pobeđuje i da „čine nešto novo”.

- Neverovatn­o je biti deo ovog putovanja i oko ovih momaka. Mislim da možemo da postignemo nešto lepo - poručio je za kraj Jokić.

 ?? ?? NEVEROVATN­I SOMBORAC NASTAVIO JE DA BRILJIRA U OVOSEZONSK­OM PLEJ-OFU, A U NOĆI IZMEĐU ČETVRTKA I PETKA JE UBACIO 32 POENA, UZ DESET SKOKOVA I 12 ASISTENCIJ­A I TAKO OSTVARIO NOVI TRIPL-DABL
NEVEROVATN­I SOMBORAC NASTAVIO JE DA BRILJIRA U OVOSEZONSK­OM PLEJ-OFU, A U NOĆI IZMEĐU ČETVRTKA I PETKA JE UBACIO 32 POENA, UZ DESET SKOKOVA I 12 ASISTENCIJ­A I TAKO OSTVARIO NOVI TRIPL-DABL

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia