Blic

Pružam ruku, ne podmećem nogu

Teniski centar „Novak” biće domaćin najmlađim teniserima u subotu, a već u nedelju na adi Ciganliji, na terenima Teniske akademije „Bogdan Obradović“biće održan regionalni Millennium team turnir u tenisu. Istog dana, deca Lebana i okoline biće domaćini Ka

-

Deci je mesto na sportskim

terenima sa svojim vršnjacima, poruka je koja stiže iz Dunav osiguranje Sportskih igara mladih koje nastavljaj­u svoje aktivnosti.

- Prethodnih dana dobili smo mnogo poruka od dece, ali i od trenera, učitelja i roditelja. Poručujemo deci da se uskoro vidimo i da će se svi planirani događaji biti održani, kalendar je malo izmenjen, ali smo sigurni da se deca raduju novom druženju i sportskim takmičenji­ma – izjavila je Daliborka Delibašić PR Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

U martu mesecu, Sportske igre mladih i generalni sponzor Igara u Srbiji, kompanija Dunav osiguranje, pokrenuli su kampanju „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, čiji je cilj ukazivanje na sve oblike vršnjačkog nasilja i pronalažen­je načina kako da se reše takve situacije. Marija Mihajlović, predsednic­a Dunav osiguranje Sportskih igara mladih je naglasila da su fair-play i druženje u fokusu Igara od njihovog osnivanja, ali da sada svi imaju želju da pošalju još snažniju poruku:

- Kao što struka preporučuj­e, sa predstavni­cima Dunav osiguranja, kao i sa psihološki­njom Biljanom Lajović, koja je i mentorka kampanje „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, odlučili smo da nastavimo sve planirane aktivnosti. Kao najveća amaterska sportska manifestac­ija za decu i mlade u Evropi, Sportske igre mladih će nastaviti da kod dece razvijaju sportski duh, jer svi imamo zajednički cilj, da nam deca budu srećna i zdrava. Pozivam decu, ali i sve odrasle koji su ima podrška da nam se pridruže na sportskim terenima, odakle ćemo pored najlepših sportskih, poslati i važnu poruku da u životu treba da budemo oni koji pružaju ruku, a ne podmeću nogu.

Podrška deci koja će svoje poruke protiv vršnjačkog nasilja poslati sa sportskih terena biće i mnoge ličnosti iz javnog života, pre svega sportisti. Uz Simovce će stati njihovi ambasadori Nemanja Matić i Luka Modrić, ali i Tamara Grujić (autorka emisije „Sa Tamarom u akciji“), Ivana vuleta, Milica Novaković, Strahinja Rašović, Dejan Tomašević... Uz decu Srbije i Dunav osiguranje Sportske igre mladih stali su i Zajednica fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije. Poruku „Pružam ruku, ne podmećem nogu“u ponedeljak 15. maja poslaće i fudbaleri FK „Radnik“Surdulica i „Mladost GAT“Novi Sad.

Prve aktivnosti Dunav osiguranje Sportskih igara mladih održaće se ovog vikenda u Beogradu. Teniski centar „Novak” biće domaćin najmlađim teniserima u subotu, a već u nedelju na adi Ciganliji, na terenima Teniske akademije „Bogdan Obradović“biće održan regionalni Millennium team turnir u tenisu. Istoga dana, deca Lebana i okoline biće domaćini Karavana radosti i prijateljs­tva. Druženje i takmičenja u atletici, Lino između dve vatre, 3x3, Cocacola kup za dečake i devojčice i mali fudbal za dečake 2012. i mlađe, nastavljaj­u se u Surdulici, Novom Pazaru, arilju, Zlatiboru.

SIM će KOD DECE NASTAVITI DA RAZVIJAJU SPORTSKI DUH

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia