Blic

ŽRTVA KROZ SUZE OPISALA DETALJE ZLOSTAVLJA­NJA OD STRANE ALEKSIĆA

- Sofija Bogosavlje­v

Uvišem sudu u Beogradu juče je nastavljen­o suđenje samozvanom učitelju glume Miroslavu Miki aleksiću povodom optužbi za silovanje i polno uznemirava­nje sedam polaznica te škole. Oštećena I. v. juče je odgovaraju­ći na pitanja advokata odbrane Zorana Jakovljevi­ća ispričala mučne detalje seksualnog uznemirava­nja aleksića. Ona tvrdi da ju je aleksić silovao dva, a zlostavlja­o više puta u periodu od novembra 2018. do maja 2019. I. v. je rekla da je tokom tih radnji plakala, tresla se i govorila aleksiću da prestane to da radi, ali je on nije slušao.

- Bilo me je jako sramota, bila sam ljuta na sebe, što ne mogu da kažem i bojim se. Jako mi je bilo teško da to izgovorim. Bilo mi je teško da prihvatim da je iskoristio moje poverenje i kako nisam bila dovoljno snažna - kroz suze je opisala I. v. osećaj poniženost­i koji je doživela.

Pričajući o aleksićevo­j supruzi koja je takođe predavala u toj školi glume, svedok je rekla da smatra da je ona dobra žena, da je volela da ide na njene časove, ali da misli da je i ona izmanipuli­sana od strane aleksića.

aleksićev advokat je izneo uznemiruju­će detalje samog čina zlostavlja­nja, ali „Blic“to neće prenositi iz poštovanja prema svim žrtvama seksualnog nasilja.

Sledeće suđenje zakazano je za 16. jun kada bi trebalo oštećena M.DJ. da svedoči. aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemirava­nja, od čega su dva takode kvalifikov­ana u produženom trajanju. Uhapšen je u januaru 2021. godine, a pritvor mu je u septembru zamenjen kućnim pritvorom uz elektronsk­i nadzor, koji je ukinut u martu ove godine.

 ?? ?? NASTAVLJEN­O SUĐENJE SAMOZVANOM UČITELJU GLUME
NASTAVLJEN­O SUĐENJE SAMOZVANOM UČITELJU GLUME

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia