Blic

ONI SU LIDERI DRUŠTVENE ODGOVORNOS­TI

Privredna komora Srbije (PKS) dodelila je Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“kompanijam­a koje se u poslovanju ističu po princima društvene odgovornos­ti i na etičan, transparen­tan i održiv način vode brigu o zaposlenim­a i n

-

DODELJENA SU I posebna priznanja za doprinos određenoj oblasti društveno odgovornog poslovanja u Srbiji.

NAGRAĐENO 15 FINALISTA

Nagrađeno je 15 finalista devetog konkursa „Đorđe Vajfert“u tri kategorije: velika privredna društva, srednja privredna društva, mala i mikro privredna društva.

Prvu nagradu u prvoj kategoriji dobila je kompanija “Comtrade System Integratio­n”, zatim slede “Nestle Srbija”, “Coca-cola HBC Srbija”, MK group, “Grundfos Srbija”.

U kategoriji srednja privredna društva nagrađeni su: “Koto”, “Bexexpress”, “Klett izdavačka kuća”, Vega IT, efront.

Prva nagrada u kategoriji mala i mikro privredna društva pripala je Socijalnoj sinergiji, a slede Čepom do osmeha, Zacs Team, Legacy Internatio­nal, Mastercard Europe SA.

POSEBNA PRIZNANJA

Nosioci priznanja za poseban doprinos određenoj oblasti društveno odgovornog poslovanja su “Delhaize Srbija” za smanjenje siromaštva i gubitaka hrane, “Eliksir Zorka - Mineralna đubriva”, za populariza­ciju primene modela cirkularne ekonomije u poslovanju, JP “Pošta Srbije”, za poseban doprinos osnaživanj­u i promociji ženskog preduzetni­štva. Dobitnici specijalno­g priznanja su i “Novitas Consult”, za poseban doprinos podršci i osnaživanj­u osoba sa invalidite­tom, “Schneider Electric”, za podršku lokalnoj zajednici i “Telekom Srbija” za poseban doprinos očuvanju biološke raznovrsno­sti.

Mihailo Vesović, direktor Sektora za internacio­nalizaciju PKS, istakao je da tradicija nagrade „Đorđe Vajfert“potvrđuje da je za privrednik­e tema društveno odgovornog poslovanja postala izuzetno značajna i da sve više malih i srednjih preduzeća uviđa važnost efekata svog poslovanja na lokalnu zajednicu i porodicu.

„Nema održivosti privrede bez održivosti društva. Nije moguće imati usklađen život ukoliko poslovni život nije napravljen po meri svakog zaposlenog ali i po meri lokalne zajednice“, poručio je Vesović pozdravlja­jući dobitnike ovih prestižnih priznanja.

 ?? ?? Prvu nagradu u prvoj kategoriji dobila je kompanija “Comtrade System Integratio­n”
Prvu nagradu u prvoj kategoriji dobila je kompanija “Comtrade System Integratio­n”

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia