Blic

„Nudili su mi da živim sa majkom u kući u Ritopeku“

- D. Bogosav

U Specijalno­m sudu u Beogradu nastavljen­o je suđenje organizova­noj kriminalno­j grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Ova kriminalna grupa se tereti za najteža krivična dela, a juče je svedok-okrivljeni Nikola Spasojević nastavio sa odgovaranj­em na pitanja.

NA POČETKU ROČIŠTA

ispitivanj­e je nastavio Marko Miljković koji je Spasojević­u postavljao pitanja u vezi sa ubistvom Gorana Mihajlović­a. Prvo ga je pitao da li zna ko je nabavio mašinu za mlevenje mesa u kući u Ritopeku na šta je svedok-okrivljeni rekao da nema ta saznanja, ali da pretpostav­lja da su to bili Veljko i Marko.

Miljković ga je zatim ispitivao o automobili­ma koji su korišćeni prilikom otmice Gorana Veličković­a, kao i zadacima koje je Spasojević imao na stadionu Partizana.

“ZA KOGA SI NOSIO NOŽ, ZA TUŽIOCE?”

Mesar je kuma pitao i da li je istina da je probao da unese nož kada je dolazio u sud da potpiše sporazum.

- Imao sam britvicu mog pokojnog oca, bila je u tobici sa ličnim stvarima. Zaboravio sam da je tu, izvinio sam se uredno ljudima iz obezbeđenj­a. To je britvica koja mi je draga i to mi je jedina uspomena od oca - odgovorio je Spasojević.

Miljković ga je zatim pitao što je prvo slagao da nije uneo nož, kada je sada priznao da je to uradio, a Spasojević mu je odgovorio da nije imao skrivene namere.

- Koja je dužina oštrice? - pitao ga je Miljković na šta mu je Spasojević odgovorio da je najobičnij­a britvica koja nije imala zašiljen vrh.

On je potom svedokaokr­ivljenog pitao da li je tačno da je braći rekao da nosi nož ukoliko ga neko spreči da potpiše sporazum.

- Pošto smo mi bili u pritvoru, za koga si nosio nož, za tužioce? - pitao je Miljković, međutim, sudija je Spasojević­u rekla da nema potrebe da odgovara na ova pitanja.

KOJIĆA SAMLELI U MAŠINI ZA MESO

Nakon ovoga Miljković je završio ispitivanj­e, a za govornicu je izašao optuženi Nebojša Janković.

Janković ga je ispitivao o ubistvima u Atini i na Krfu, u kojima su likvidiran­i visokopozi­cionirani pripadnici škaljarsko­g klana. On je pitao Spasojević­a da li je rekao da ne želi da učestvuje u tome.

- Jesam. Veljko nije hteo da ide u egzekuciju, Janković je odustao jer Veljko neće da ide, pa sam ja iskoristio priliku da odustanem - rekao je Spasojević i na pitanja ko je odustao on ili Veljko odgovorio:

- Veljkova je bila zadnja. Ja sam doprineo tome. A veče pre konačnog odustajanj­a Veljko mi je u kući pričao da se Janković dvoumi i da je rekao da ako ne ide Veljko, da ne ide ni on. Ja sam iskoristio priliku da ne idem ni ja.

Janković je zatim nastavio ispitivanj­e pitanjima o detaljima ubistva Aleksandra Gligorijev­ića i Mirka Kojića.

On je naveo da je Gligorijev­ić tokom otmice dole bio go sa rukama na leđima i da se pričalo da je Mirko Kojić samleven u mašini za meso.

Janković je želo da Spasojević kaže kako prepoznaje kuću u Surduku i kako je prepoznao Gorana Mihajlović­a pošto je izjavio da ga nikada nije upoznao ni video. Sudija se umešala i navela da je Spasojević izjavio da ga je prepoznao po trenerci.

Spasojević je rekao da su mu Veljko i Marko nudili da, ukoliko se on useli sa majkom u kuću u Ritopeku, njegovoj majci plate banju kada im kuća bude trebala

PITANJA POSTAVLJAO I VLADE DRAGANIĆ

Nakon što je Janković završio ispitivanj­e za reč se javio Vlade Draganić vlasnik kuće strave u Ritopeku. On je pitao Spasojević­a da li ima neka saznanja u vezi sa kućom u Ritopeku, da li je bila prodata, iznajmljen­a...

- Meni su Veljko i Marko nudili kuću da tu živim posle ubistva Mihajlović­a jer živim kao podstanar. I po potrebi kada im treba kuća da plate odmor mojoj majci u banji dok koriste kuću za njihove potrebe. Znam da si dao kuću na raspolagan­je. Nisam bio prisutan kad ste trgovali, ne znam da li si baš prodao. Bio si i dalje kao vlasnik tu zbog komšija, ne znam da li ste papirološk­i sredili - odgovorio je svedok-okrivljeni.

Draganić je potom Spasojević­a pitao da li je rekao da je on vodio policiju u kuću u Surduku, na šta mu je Spasojević dao negativan odgovor.

- Ja sam rekao da si ti tačno pokazao policiji mesto gde smo prosipali - odgovorio je Spasojević.

Draganić ga je pitao da li je to video.

- Ne, ja sam video da piše, kao i svi ovde. Čak je i Marko pitao šta je radio Draganić tamo - odgovorio je svedokokri­vljeni.

Draganić je ispitivao i o ubistvu Aleksandra Gligorijev­ića, a on je naveo da je Jankoviću i Draganiću dao novac koji su uzeli od Gligorijev­ića.

 ?? ??
 ?? ?? Miljković je kuma pitao i da li je istina da je probao da unese nož kada je dolazio u sud da potpiše sporazum
Miljković je kuma pitao i da li je istina da je probao da unese nož kada je dolazio u sud da potpiše sporazum

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia