Blic

Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

-

suparnički­h grupa, kao i one koji nisu želeli da se povinuju i priklone grupi “Iz Principa”.

Ova navijačka frakcija je imala ubedljivu nadmoć na tribini, a brojala je na stotine članova. Ime Velje Nevolje se kroz strah šaputalo među mlađim navijačima, a neki od njih su i sami završili u kriminalno­j grupi.

Ljubomir Marković Kića je bio vođa “Alkatraza”, istaknute partizanov­e navijačke frakcije, a ubijen je 1. novembra 2019. godine, kada je u njega ispaljeno nekoliko hitaca dok je izlazio iz balona za fudbal u Ulici Grčića Milenka. Zvanično nije utvrđeno ko su njegovi likvidator­i, ali su i Srđan Lalić i Bojan Hrvatin potvrdili da iza ovog ubistva stoji klan Velje Nevolje.

Kiću Markovića je likvidirao Ljubomir Lainović, koji je slovio za glavnog pucača kavačkog ogranka, a sve to zbog nadmoći na tribini. Pokojni Marković je planirao da osnuje novu navijačku frakciju i izdvoji se od juga gde su apsolutnu vladavinu imali “Principi”, što je zasmetalo vođama ove grupe.

Drugi vođa navijača koji je likvidiran, iako je imao i veze sa “škaljarcim­a” bio je Goran Veličković Goksi, dok je grupa prema svedočenju Bojana Hrvatina, slala preteće poruke i

Milošu Radisavlje­viću Kimiju, ali i planirala ubistva navijača Rada Luke Perenčević­a, koji je likvidiran prošlog leta, kao i Dragana Supurovića Supe.

4. SARADNICI I KUMOVI

Koliko daleko su išli u svojoj surovosti i krvavim obračunima najslikovi­tije ilustruje to da su ubijali i svoje kumove.

- Kakav sam ja kralj, ubio sam dva kuma - navodno se hvalio Marko Miljković, zvani Marko Mesar.

Karatista Vlastimir Milošević, koji je likvidiran januara 2017. je bio Miljkoviće­v kum, a prema rečima Nikole Spasojević­a iza ovog ubistva stoji upravo Miljković.

- Kume, ili si sa mnom ili protiv mene - reči su koje je Miljković uputio Spasojević­u, koji mu je takođe kum, pre ubistva Miloševića.

Kako je ispričao, Spasojević je znao šta to znači, te se uplašio i odlučio da bude uz Miljkovića, koji prema njegovim rečima ne preza da ubije ni najbliže.

Mirko Kojić, još jedan kum Miljkovića, bivši policajac i biznismen, nestao je bez traga februara 2020. godine. Kako je otkrio Lalić, njega je navodno ubio Miljković, a zatim je negde zakopao telo. Navodno, razlog je taj što je “mnogo znao”.

Slična sudbina zadesila je i Ljubomira Lainovića, u jednom trenutku glavnog “pucača” klana, iako se on vodi kao nestala osoba. Kako su ispričali svedoci saradnici, Lainoviću je došla glave činjenica da je voleo da se hvali svojim delima, pa je zaključeno da bi mogao da ih oda.

 ?? ?? Koliko daleko su išli u svojoj surovosti i krvavim obračunima najslikovi­tije ilustruje to da su ubijali i svoje kumove
Koliko daleko su išli u svojoj surovosti i krvavim obračunima najslikovi­tije ilustruje to da su ubijali i svoje kumove
 ?? ?? veliki ŠEF - radoje zvicer
veliki ŠEF - radoje zvicer

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia