Blic

Milan i Snežana Borjan o najtežem per MILAN: BILO MI JE TEŠKO, OBOJE SU BILI U BOLNICI Riodu nakon porođaja:

Da su zdravlje i porodica najvažniji shvatio je bračni par nakon što je Snežana završila na intenzivno­j nezi posle rođenja sina Filipa, o čemu su zajedno pričali u emisiji “Balkanskom ulicom”, koja se emituje nedeljom u 16.30 na Blic televiziji (MTS 115)

- SONJA PERNJAKOVI­Ć

Golman Crvene zvezde Milan Borjan i supruga Snežana bili su gosti emisije “Balkanskom ulicom”, gde su otvoreno pričali o upoznavanj­u, zajedničko­m životu, sinu, svađama, usponima i padovima, ali i o najtežem periodu, kada su im posle Snežaninog porođaja lekari saopštili da ona možda neće preživeti.

- Kada sam rodila našeg sina Filipa, posle 24 časa su nam saopštili da imam tromb vene i da misle da neću preživeti. Rekli su da su mi šanse 50-50, te da je tromb krenuo ka srcu. Porodila sam se u privatnoj bolnici, hitno je došao sanitet, rekli su da u sat vremena moraju da me vode do Urgentnog centra da tromb ne bi došao skroz do srca. Bila sam vezana na intenzivno­j nezi 15 dana. Nisam smela da se pomerim. Moj snalažljiv­i muž je našao način da uđe svaki dan da me vidi. Gledala sam kako ljudi umiru – rekla je Snežana, te je dodala:

- Pošto sam bila mlada porodilja i svi doktori su se angažovali. Milanovi iz Ludogoreca su želeli da pošalju helikopter i iz Kanade su nudili pomoć. To je bio momenat mog potpunog otrežnjenj­a u životu, shvatila sam da je život jedno veliko ništa ako ga ne živimo na najbolji mogući način.

U tim trenucima Snežana nije htela da pita za sina znajući da će joj biti još mnogo teže.

- Nisam želela da mi šalju njegove fotografij­e, nisam želela uopšte da razmišljam o njemu, pošto bi mi tad bilo gore. Za majku je najbitnije tih prvih 10-15 dana, da gleda svoje dete, da uživa u njemu, da to dete doji. Tražila sam od direktora privatne bolnice da svaki dan u Urgentni centar šalje žene koje će da me izmlazaju kako bih to mleko mogla da šaljem mom detetu.

Ima mnogo stvari koje ona radi što ja ne volim i obrnuto, ali ta ljubav nas spaja i to je ono što je najlepše i što nas vodi napred, ističe Milan

Govorili su mi da dete ne sme da pije to mleko, ali sam znala da je to moja volja za životom. Svaka ta flašica mleka je bila moja borba, moja nada i moja vera da ću da preživim. I, uspeli smo - istakla je Snežana, a Milan je kratko dodao:

- U jednoj bolnici je ležao Filip, a u drugoj bolnici ona. Držao sam se, borio sam se.

Porodica je u tim trenucima bila na okupu:

- Moj brat i moja snaja, koja je tada bila treći put u drugom stanju rekla je: “To je dete koje smo svi toliko želeli i neće ležati u privatnoj bolnici, doći ću da ga pazim”. Milanovi su bili u Kanadi, moji su bili van sebe, neko im je saopštio da im dete umire.

Snežana i Milan su se upoznali kada je ona pripremala rođendan za svog brata, a Milana je pozvala kao njegovog najboljeg druga kako bi joj pomogao oko organizaci­je.

- Organizova­li smo rođendan

iznenađenj­a njenom bratu, čuli smo se preko Instagrama i dogovorili da se nađemo ispred farbare u Nišu. Malo sam kasnio, kao i obično, ali nije bila ljuta zbog toga - rekao je Milan, a Snežana je dodala:

- Videla sam te oči i jednog neozbiljno­g dečaka. Kažu da osetiš odmah kada ti se desi prava ljubav. Prosto nisam zamišljala da to može da bude tako, ali zaista kada sam ga videla potpuno onako blesavog, pogledala sam ga i pomislila, to je čovek s kojim ću imati dete.

Snežana je istakla da njihov brak traje jer su različiti.

- Mi smo dijametral­no različiti, apsolutno mislim da smo zbog toga kao tim nepobedivi. On je čovek koji je opušten, kod koga je sve smeh, pozitivna energija, kod njega ne postoji problem zato što je svaki problem rešiv, a ja

sam neko ko problem razloži na 365 segmenata i svaki deo izanalizir­a i tu smo zaista različiti - rekla je Snežana, a na pitanje da li je to nekada nervira odgovara:

- Kako da me ne nervira, naravno da me nervira, kada imamo ozbiljan problem, a on mi kaže: “Samo polako ljubavi, samo stavi osmeh”. Međutim, sva naučna saznanja koja imam, on je pobio svojom teorijom. U poslednjih godinu dana uz njega sam mnogo sazrela.

Milan se složio da ih to čini potpunim parom:

- Ljubav te spoji baš kada ste različiti i onda ti da tu energiju i moć da nastaviš dalje, da se boriš kroz život. Ima mnogo stvari koje ona radi, što ja ne volim i obrnuto, ali ta ljubav nas spaja i to je ono što je najlepše i što nas vodi napred. Poštujemo jedno drugo i čuvamo naše carstvo, što je najbitnije.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia