Blic

MIROTIĆ: HTEO BIH DA OSTANEM U BARSI

Katalonci spremaju čistku u svojim redovima posle katastrofe na finalnom turniru Evrolige u Kaunasu.

- EKIPA „BLICA“

Barselona je još jednom razočarala kada je bilo najvažnije. Katalonci su na finalni turir Evrolige u Kaunas stigli kao favorit, ali su se okliznuli već na prvoj stepenici. Neprelazna prepreka bio je Real (78:66) koji se sinoć sa Olimpijsko­som borio za titulu najboljeg kluba na kontinentu.

Trener Šarunas Jasikeviči­jus

je pokazao da nema ono što je potrebno da se stigne do vrha, a kritike navijača trpi i Nikola Mirotić, koji je odigrao jednu od najslabiji­h mečeva u karijeri. Za 29 minuta je imao samo tri poena i po jedan skok i asistencij­u, dok je trojke šutirai 0/7! Premalo za najplaćeni­jeg košarkaša u Evropi sa godišnjom platom od 5,5 miliona dolara, što je na nivou NBA lige.

I pre F4 u Kaunasu pričalo se da će u Barseloni morati da “radi metla”. Ali, to neće biti lako jer nosioci igre imaju čvrste i dugačke ugovore. Recimo, Mirotić je miran do 2025.

- Mi smo tu gde jesmo, u situaciji koju nismo želeli da budemo i moramo da dignemo glave, moramo da izvučemo najbolje iz sebe. Vreme je teško, ali život te stavlja u teške situacije i moraš da budeš jak. Ostalo je još mesec dana do kraja sezone i moram da se fokusiram na ono što je ostalo i da to uradim dobro. Moram brzo da se uspravim i kao igrač i kao čovek. Znam šta se od mene očekuje, nisam to uradio protiv Reala, ali moram da pokušam da budem bolji jer teško da mogu slabije od ovog. Ima još jedna titula za koju moramo da se borimo. Moja budućnost me ne brine, nikad i nije. Kada se sezona završi... klub zna da sam tu i pričaće o tome o čemu mora da se priča rekao je Mirotić. to zaslužuje. Nastavićem­o da se borimo uprkos tome što smo razočarali mnoge.

Pričao je Mirotić i o budućnosti u Barsi.

- Imam ugovor i voleo bih da karijeru završim u Barseloni. Ali, videli smo mnogo ljudi, i ne samo u košarci, koji nisu uspeli da do kraja završe ugovor. Ne znam, radujem se da ostanem i nastavim da usrećujem naše navijače, ali teško je pričati. Imam dvogodišnj­i ugovor, to trenutno nije važno, već samo titula. Videćemo šta će biti sa mnom ... Voleo bih da nastavim, ali ništa nije sigurno - poručio je Mirotić.

Ugovor do 2024. ima i Mirotićev imenjak Nikola Kalinić, koji je bio vidno utučen posle poraza od Reala.

- Pokušali smo da ih pobedimo samo trojkama i rezultat je 66 poena. Nismo uspeli da pronađemo način da uđemo u reket i da ih dovršimo. Dobro, imaju Tavaresa, ali nećemo sa samo 60 poena pobediti u polufinalu Evrolige - ljut je bio srpski košarkaš.

Navijači Crvene zvezde se nadaju da bi Kalinić mogao da se rastane sa Barselonom i još jednom vrati na Mali Kalemegdan. U ovom trenutku o tome je teško da se govori. Kalinić je, takođe, rekao da još nije odlučio da li će da igra za “orlove” na Svetskom prvenstvu, odnosno da će se oglasiti na kraju sezone. Posle gubitka Evrolige...

 ?? ?? Navijači katalonsko­g kluba sa razočarani Mirotićevo­m igrom protiv Reala, ali on ima ugovor sa klubom do 2025, vredan 5,5 miliona dolara po sezoni
Navijači katalonsko­g kluba sa razočarani Mirotićevo­m igrom protiv Reala, ali on ima ugovor sa klubom do 2025, vredan 5,5 miliona dolara po sezoni

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia