Blic

RODITELJI SE BOJE DA JU JE OTEO MOMAK!

Ceo Krupanj traga za Teodorom Sredojević (17) nestalom 19. maja

- EKIPA „BLICA“

Teodora Sredojević (17) iz Krupnja je visoka 175 centimetar­a, ima smeđu kosu i braon oči. Svaki trag joj se gubi 19. maja, kada je otišla iz škole i nije došla kući, kažu roditelji

Teodora Sredojević (17) iz Krupnja nestala je 19. maja kada je otišla iz škole, a juče se javila tetki i poručila da je dobro. Roditelji, međutim, sumnjaju da je tinejdžerk­a pobegla sa problemati­čnim mladićem ali, kako kažu, ne znaju da li je otišla svojevoljn­o ili pod prisilom.

Njen otac Ljubiša, pripadnik Ministarst­va unturašnji­h poslova, sumnja se da je Teodora otišla sa mladićem nekoliko godina starijim od nje koji je, kako kaže, poznat po konzumiran­ju narkotika.

- Sumnjamo da je otišla sa njim, ali ne znamo da li je svojevoljn­o ili pod prisilom.

Sa njenog telefona su stigle poruke da je otišla svojom voljom, ali ne možemo da znamo da li je ona te poruke iskucala - rekao je Ljubiša, preneo je Telegraf.rs.

Zabrinuti otac je dodao da je devojčica, inače, uzoran i odličan đak. U pozivu koji je uputila majci na telefon, roditeljim­a se stvorila još veća sumnja.

- Nazvala je suprugu i rekla da je dobro i da je ne tražimo, ali to nam ne liči na nešto što bi ona izgovorila. Sumnjamo da su to njene reči - kazao je otac u nedelju.

Ističe da znaju ono što im je najbitnije, da je njihova ćerka živa, ali naglasio je da su zabrinuti.

ODBIJA KOMUNIKACI­JU SA RODITELJIM­A

Nova sumnja probudila se juče kada se devojčica javila tetki. Ljubiša je ispričao da je Teodora tetki rekla da je dobro.

- Javila se tetki, kaže da je dobro, da ne brinemo. Rekla je da joj treba odelo, da joj neko donese. To je sve što je rekla. Sa mnom i sa suprugom ne želi da komunicira. Ne znam kako je to mogla da nam uradi - priča Teodorin otac.

Govoreći o dečku s kojim se Teodora viđala, Sredojević je objasnio da su, kada su on i supruga saznali da je njihova ćerka probala marihuanu sa njim, odlučili da joj zabrane izlaske. Otac ipak kaže da ni to nije toliko strašno, a dodaje da ga je ćerka u petak prijavila za nasilje.

- Nemam pojma što, valjda da nam se osveti. Vratila se sad sa putovanja koje smo joj mi platili. Posetila je Italiju, Francusku, Španiju, Monte Karlo... Tada nam je i napravila račun za internet od 30.000 dinara. Vrlo sam požrtvovan otac, proveravao sam je naravno, ali ko ne proverava dete - objašnjava Ljubiša.

BILI JOJ ZABRANJENI IZLASCI

Teodora ima još troje braće i sestara, a porodicu je blokirala na društvenim mrežama. Najmlađa sestra bila je mnogo vezana za nju, te se roditelji pitaju kako je moguće da je tako otišla bez pozdrava.

- Ona je bila pobožno dete, išla u crkvu, majka ju je savetovala. Poslednjih šest meseci nije išla u grad zbog incidenta sa marihuanom. Mnogo nas je prevarila. Od kada je otišla supruga i ja nismo koru hleba stavili u usta. Žena samo jauče i pije tablete. Teodora je bila mažena i pažena, trenirala atletiku, putovala svuda. Dali smo joj sve - navodi on.

Otac napominje da je poslednjih dana primetio promenu ponašanja kod devojčice. Nije htela da ide u crkvu i manje je provodila vremena sa porodicom.

KAKO DA POMOGNETE?

Sedamnaest­ogodišnja Teodora Sredojević iz Krupnja je visoka 175 centimetar­a. Tinejdžerk­a ima smeđu kosu i braon oči. Na sebi je u trenutku nestanka imala sivi duks. Svi koji imaju bilo kakve informacij­e o devojčici, mogu da odu u najbližu policijsku stanicu ili da kontaktira­ju sa organima reda telefonski­m putem. ■

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia