Blic

ZVEZDA NE ŽELI DA SE VRAĆA U BEOGRAD

Šampion vodi sa 1:0 u seriji i još jedan trijumf će biti dovoljan za plasman u finale ABA lige.

-

najverniji navijači Crvene zvezde zaboravili su na pobedu protiv Budućnosti (93:55) na startu plej-ofa ABA lige. Utakmica je odigrana čak pre devet dana u Beogradu, a utisak je kao da je bila u aprilu. Regionalno takmičenje se ove sezone nije proslavilo sa terminima, što je donekle i očekivano jer su Partizan i Studentski centar tek juče igrali majstoricu četvrtfina­la.

Crveno-beli veruju da dugačka pauza neće da ostavi trag na njihovoj formi i da će večeras (20) u Podgorici da izbore plasman u veliko finale. Ako bude potrebno, treći meč će se odigrati ponovo u “Pioniru”, verovatno ne pre petka.

- Očekuje nas novi meč protiv Budućnosti, kluba koji poštujemo i protiv tima protiv koga nas očekuje težak posao. Odigrali smo odličnu utakmicu u Beogradu, ali sada igramo na gostujućem terenu gde će košarkaši Budućnosti imati podršku, a sigurno će odigrati vrlo angažovano jer rezultat prve utakmice nije realan pokazatelj njihovog kvaliteta. Idemo da odigramo čvrsto, dobro, sa puno energije i sa željom da pobedimo rekao je trener Crvene zvezde Duško Ivanović.

Šampion ABA lige nema problema sa povređenim igračima i Ivanović može da računa na najjači sastav.

- Dobro se poznajemo sa ekipom Budućnosti, sledi nam četvrti meč ove sezone. Prethodni smo odigrali odlično, ali taj duel, i razlika u toj utakmici nisu merilo kvaliteta ekipe iz Podgorice. Sada će igrati pred svojim navijačima, sa željom da se pokažu u boljem svetlu i da dođu do pobede, čime bi vratili seriju u Beograd. Moramo biti spremni da istaknemo naše kvalitete i nametnemo ritam koji nama odgovora kako bi došli do rezultata, a to je pobeda i plasman u finale - izjavio je centar Filip Petrušev.

Petar Mijović, strateg crnogorsko­g šampiona, očekuje bolje izdanje svojih igrača u revanšu u Podgorici.

- Vrlo je važno da shvatimo da se u Beogradu desio težak poraz, razlika koja sigurno nikome nije prijatna. Način na koji smo odigrali, način na koji smo odgovorili

na Zvezdinu agresiju, na osnovni kvalitet koji oni imaju, sve je to otišlo u pravcu kojim nismo ni najmanje zadovoljni. Međutim, to je na kraju 1:0 u seriji, pobeda od pola koša ili pobeda 38 razlike, sve se to broji 1:0. Zvezda je svoju snagu, talenat i kvalitet koji ima pokazala u prvom meču. Na nama je da pokušamo da taj kvalitet umanjimo. Za to će nam biti potrebna izuzetna fokusirano­st, izuzetna koncentrac­ija, nakon toga intentizet i energija ne bi li u tom delu parirali Zvezdi. A, ako u tom delu uspemo da pariramo, onda mislim da možemo da postavimo bazu za dobro odigran meč i na kraju da ih poremetimo u nameri da ovde slave - podvukao je Mijović.

 ?? ?? tandem za pobedu: kapmaco i trener ivanović
tandem za pobedu: kapmaco i trener ivanović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia