Blic

U HUMSKOJ NIŠTA NIJE CRNO-BELO

Sezone bez trofeja i sa četvrtim mestom koje vodi samo u kvalifikac­ije za Ligu konferenci­ja.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Pre nekoliko meseci smo pisali da su fudbaleri Partizana na dobrom putu da odigraju jednu od najslabiji­h sezona u istoriji kluba. I, crno-beli nas ponovo nisu “razočarali”. Posle 2:2 sa Vojvodinom, ostali su zakucani za četvrto mesto, daleko od pokušaja da se domognu Lige šampiona ili Lige Evrope.

Beograđani će 2023/24. u kvalifikac­ije za Ligu konferenci­ja, i to od trećeg kola, kao povlašćen tim, a društvo im zasad prave splitski Hajduk i Bran.

- Sami smo krivi što smo došli u ovu situaciju. Naravno da mi je krivo, ko voli da bude na četvrtoj poziciji posebno kada je jedan veliki klub kao što je Partizan - rekao je trener Igor Duljaj.

Ova generacija Partizana ostaće upisana kao najslabije plasirana u Superligi, odnosno posle razdruživa­nja Srbije i Crne Gore. Duljajevi momci su “pobedili” ekipu iz sezone 2018/19. koja je završila kao treća, iza šampiona Crvene zvezde i niškog Radničkog. I tada u Humskoj nisu mogli da pronađu stručnjaka po meri - sezonu je počeo Miroslav Đukić, kasnije je tim preuzeo Zoran Mirković, a završio Savo Milošević. Ali, za utehu, bar je bio osvojen Kup.

Da podsetimo, identično je bilo i u sezoni 1997/98, treće mesto, iza Obilića i Crvene zvezde, sa trofejom Kupa u vitrinama.

Inače, poslednji put su četvrti bili još neposredno pred raspad SFRJ, u sezoni 1989/90, kada je Partizan gledao u leđa večitom rivalu, Dinamu i Hajduku. Čak i tada je osvojen Kup - u finalu je pobeđen Velež za 6:1, pred 40.000 gledalaca na stadionu JNA. Dvostruki strelac bio je Vučićević, po gol su postigli Milojević, Vokri, Vermezović i Batrović, trener je bio Momčilo

Vukotić.

Pored svega, ni situacija u samom klub nije bajna. Dve struje “ratuju” na svim frontovima - Milorad Vučelič i Miloš Vazura ne daju stolice takozvanim pobunjenic­ima koje predvodi prvi čovek košarkaše sekcije Ostoja Mijailović. Aktuelna “garnitura” tvrdi da ima većinu, što je potvrđeno na vanrednoj skupštini kada delegati nisu usvojili Vučelićevu ostavku, već su ga molili da ostane, S druge strane, Mijailović i njegova ekipa tvrde da je sve to samo jedna farsa, pa je tako JSD “Partizan” fudbalskoj selekciji zabranilo da koriste ime i grb kluba, kao i da svoje mečeve igra na stadionu u “Humskoj”. Ispostavil­o se na kraju da su i jedni i drugi samo mahali papirima.

U takvim uslovima, kad bolje razmislimo, rezultat nije neuspeh. Međutim, pitanje je kakve su ambicije crno-belih za narednu sezonu? Ako se sukobi nastave, Partizan će teško da odbrani i četvrtu poziciju.

 ?? ?? lazetić je napravio čudo sa tsc, dok duljaj ne može da bude zadovoljan
lazetić je napravio čudo sa tsc, dok duljaj ne može da bude zadovoljan
 ?? ?? bibras natho je odigrao solidnu sezonu u dresu partizana
bibras natho je odigrao solidnu sezonu u dresu partizana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia