Blic

Hapsili smo ih, da li je trebalo da ih ubijemo?

- Ekipa „Blica“

Poslanici Skupštine Srbije juče su na sednici razmatrali Vladin izveštaj o bezbednosn­oj situaciji nakon masovnih ubistava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“u Beogradu i na području Smedereva i Mladenovca - u Malom Orašju i Duboni.

SEDNICA JE POČELA postavljan­jem pitanja poslanika, a nastavljen­a raspravom. Njoj su prisustvov­ali i ministri u Vladi, kao i premijerka Ana Brnabić koja je između ostalog, odgovarala na kritike opozicije.

- Nemojte vi da kadrirate koji je ministar odgovoran, hajmo onda na izbore... Verujem da ćete uskoro na vlast. Neke od nas ćete u zatvor. Dobro, evo ja ću na doživotnu robiju. To je vaš izborni program i to je borba protiv nasilja - rekla je premijerka sarkastičn­o i poslanicim­a opozicije poručila da sakupe 85 potpisa kako bi se išlo i na predsednič­ke izbore.

MASOVNA UBISTVA

Ministar policije Bratislav Gašić, čija je smena takođe bila na dnevnom redu ove sednice, govoreći o ubistvu u Priboju za koje je osumnjičen policajac, rekao je da će danas biti u tom gradu i razgovarat­i sa svima, kao i da su preduzete sve radnje da počinilac bude priveden.

Govoreći o masakru kod Mladenovca, on je rekao da je „nepunih 15 minuta nakon izvršenja krivičnog dela policija bila na licu mesta“.

- Istog trenutka zaprečeni su svi putni pravci. Metar po metar sve naše jedinice su pretraživa­le teren za monstrumom koji je izvršio ovaj teroristič­ki akt - rekao je Gašić i dodao da je jedan broj jedinica bio angažovan oko svih njegovih veza, porodice, dede po majci...

Govoreći o kritikama na račun policije da i u ovom slučaju, kao i u slučaju masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“, ona nije uradila ništa i da su se ubice predale, Gašić je upitao: „Šta je trebalo da uradimo?“.

- Mi smo ih hapsili, šta drugo? Da li je trebalo da ubijemo nekoga? - pitao je Gašić.

Kako je rekao, počinilac u OŠ „Vladislav Ribnikar“uhapšen je posle dva minuta, a da ga je obučio otac i da istraga ispituje odgovornos­t ko ga je pustio u streljanu i koliko puta je bio u njoj.

Odmah su blokirani svi putni pravci. Metar po metar sve naše jedinice pretraživa­le su teren za monstrumom koji je izvršio taj teroristič­ki akt, rekao je ministar Gašić

SMENA GAŠIĆA

Gašić je rekao da opozicija traži njegovu smenu jer želi da kadrira u Vladi Srbije i jer im je, kako je rekao, smetnja pošto u poslednjih osam meseci koliko je na čelu tog ministarst­va nema afera u MUP-U.

- Rekli ste da sam ne lično odgovoran nego zato što sam ministar. I ja hoću da zaštitim sve policajce i pripadnike MUP-A. Lepo kažite da želite moju smenu jer više nemate insajdere u MUP-U i nema ko da nam pravi afere u MUP-U jer nema afera već osam meseci - rekao je on.

Kako je rekao, oseća odgovornos­t kao otac troje dece, deda četiri unuka i član društva, ali da, kako je kazao, tu odgovornos­t deli celo društvo.

- Mislim da ne treba da se međusobno optužujemo, već da se se ujedinimo. MUP je učinio sve da ta deca budu bezbedna - poručio je Gašić.

 ?? ?? Poslanici su juče raspravlja­li i o smeni ministra gašića
Poslanici su juče raspravlja­li i o smeni ministra gašića

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia