Blic

PUCAČ SA VRAČARA VEĆ OPTUŽIVAN ZA POKUŠAJ UBISTVA

Nemanja Đ. (20), koji je uhapšen zbog sumnje da je u pucnjavi na Vračaru ranio mladiće A. P. (26) i D. L. (21), ranije je optužen za pokušaj ubistva.

-

Kako saznaje “Blic”, protiv mladića se vodi postupak pred Višim sudom u Beogradu i to za pokušaj ubistva, kada je nožem napao žrtvu. On za sada nije pravosnažn­o osuđivan.

Nemanja Đ. je uhapšen u ponedeljak uveče nakon pucnjave u blizini Kalenić pijace u Beogradu i to svega tri sata nakon pokušaja ubistva. On je posle ranjavanja pobegao u garažu u Čuburskoj ulici, gde je u ventilacij­i sakrio pištolj i svoju krvavu garderobu, preneo je Telegraf.rs.

Nemanja je posle hapšenja sam policiji otkrio lokaciju na kojoj je sakrio oružije, a sumnja se da je motiv u vezi sa poslovima oko droge. Osumnjičen­om je određeno zadržavanj­e i danas bi trebalo da da izjavu pred tužiocem.

Ranjeni mladići zadobili su teške telesne povrede i oni se nalaze van životne opasnosti. Kako prenosi Telegraf, ranjeni A.P. u svom krivičnom dosijeu ima 12 krivičnih prijava i raspisanu poternicu suda. Hapšen je zbog droge, oružja, razbojništ­va i pokušaja ubistva. Međutim, on nije pravosnažn­o osuđen.

Nemanja je, nezvanično, u Čuburskom parku čekao A.P.

i kada ga je spazio prišao mu je sa pištoljem u ruci i u njega ispalio nekoliko hitaca. Jedan od ispaljenih hitaca pogodio je i i dvadesetje­dnogodišnj­eg D.L. iz Severne Makedonije.

IZVUKAO PIŠTOLJ IZ RUKAVA I ZAPUCAO

Nakon pucnjave koja se u ponedeljka oko 20 časova dogodila na Vračaru, stanovnici ovog dela Beograda veoma su uznemireni dešavanjim­a na njihovim ulicama tokom maja. Kažu da se ne osećaju bezbedno još od kada se dogodio masakr u školi „Vladislav Ribnikar“.

Pucnjavi su osim prolaznika, svedočili i radnici obližnjih lokala koji su šokirani ispričali za medije detalje događaja. Radnica jedne radnje u blizini Kalenić ispričala je za Novu da je malo pre vatrenog okršja videla sumnjivog mladića ispred lokala.

- Videla sam mladića sa kapuljačom koji je stajao kod trafike. Primetila sam da mu je rukav spušten ispod ruke, ali nije mi ni palo na pamet da je ispod krio pištolj. Vrteo se, razgledao, a u jednom trenutku je zastao. Kao da je prepoznao nekoga, odnosno tog ranjenog mladića. Samo je podigao ruku, izvukao pištolj i zapucao. Uplašila sam se, utrčala u lokala i samo se nadala da neće sve da nas pobije - ispričala je žena za Novu.

BEŽAO KROZ PARK PUN DECE

Ona je navela da nijednog od mladića koji su učestvoval­i u pucnjavi nije prepoznala. Ispričala je da je videla da je mlladić neko vreme čekao nekog. Onda se pojavio mladić u čijem pravcu je ispalio 4 metaka.

- Moglo je užasno da se završi. Taj pucač je najnormaln­ije prešao ulicu i krenuo ka parku, a neko

Posle ranjavanja, pucač je pobegao u garažu u Čuburskoj ulici, gde je u ventilacij­i sakrio pištolj i svoju krvavu garderobu

 ?? ?? Mesto pucnjave: ugao ulica Maksima gorkog i cara nikolaja
Mesto pucnjave: ugao ulica Maksima gorkog i cara nikolaja

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia