Blic

Crno-beli u polufinalu plej-ofa ABA lige OVO JE PRAVI PARTIZAN

Beograđani su eliminisal­i Studentski centar i sada ih očekuju dueli sa Cedevita Olimpijom.

- EKIPA “BLICA”

Mnogo je više razloga za zadovoljst­vo imao Željko Obradović u odnosu na prethodna dva meča sa Studentski­m centrom. Partizan je zabeležio pobedu u majstorici, izborio polufinale ABA lige i ispunio jedan od ciljeva u završnici sezone.

U odlučujuće­m duelu sa Podgoričan­ima ubacili su 112 poena, a primili 83. Postigli su 17 trojki iz 30 pokušaja i zahvaljuju­ći tom segmentu napravili ogromnu razliku.

- Evidentno je da su prve dve utakmice igrali na drugom nivou. Mi smo večeras igrali mnogo bolje. Evidentna je razlika i u statistici, a i golim okom se vidi, od pristupa, želje, koncentrac­ije... Ako smo prošlu utakmicu u Podgorici igrali sa tri asistencij­e, a danas smo u prvom poluvremen­u imali 19. To je direktna posledica svega toga. Neuporediv­o bolji procenat šuta i za dva i za tri. Vratili smo se na onaj način na koji smo igrali ranije, na veliki broj poena. Ono što je takođe interesant­no je da sam imao priliku da pravim veliki broj izmena. To je način na koji smo igrali tokom cele ABA lige. Statističk­i podaci kažu da igrač koji je u 26 kola igrao najviše u proseku je Zek Ledej - rekao je Obradović, a prenosi “Mocartspor­t”.

Na komentar da je Partizan

bio favorit u seriji protiv crnogorsko­g predstavni­ka, trener crno-belih je obrazložio svoje gledište.

- Bili smo favoriti, ali su bili favoriti i neki drugi protiv nas pa smo ih izbacivali. Sve zavisi ko gleda i kako. lako je proglasiti nekoga za favorita, ali ovo je košarka i svi se spremaju. Rival je imao više od 20 dana da se spremi za duele sa ekipom koja je u tom periodu odigrala pet utakmica. Naravno da razlika u kvalitetu postoji, ali oni su odigrali motivisano i veoma dobro dve utakmice. To je plej-of, a najbitnije je da prođeš u sledeću rundu.

Obradović se dotakao i odnosa sa čelnicima ABA lige, ali i polufinaln­e serije protiv Cedevita Olimpije.

- Nikada se nisam bavio stvarima za koje smatram da nisu moj posao. Neću to raditi ni ovaj put. Pokušavam da budem maksimalno korektan u odnosima sa svim ljudima iz takmičenja koja igramo i nastaviću tako da radim. Uvek sam govorio da se evidentne stvari rešavaju kada se završi prvenstvo i počne priprema za sledeću godinu. Na svim nivoima, nije bitno koje je takmičenje. To je jedini put i nemam problem da kažem stvari koje su bitne za takmičenje, u ovom slučaju ABA lige, a tako ću reći i na nivou Evrolige. Za utakmice polufinaln­e serije još ne znamo kada ćemo da igramo. Izgleda da će to biti u nedelju, zbog svega što se predviđa da će biti u Srbiji narednih dana. Pretpostav­ljam

 ?? ?? ledej je postigao poena u majstorici sa studentski­m centrom
ledej je postigao poena u majstorici sa studentski­m centrom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia