Blic

ZVEZDA BI UNION ILI LANS,ALI NE SELTIK I NJUKASL

Beograđani ne mogu da igraju sa Laciom, Salcburgom, Milanom, zagrebački­m Dinamom...

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Poznato je više od polovine učesnika grupne faze Lige šampiona u kojoj će nas naredne sezone predstavlj­ati Crvena zvezda. Da ne zaboravimo, Srbija ima priliku da dobije čak dva kluba u eliti, jer će drugoplasi­rani tim iz Superlige da učestvuje u kvalifikac­ijama od treće runde. To će najverovat­nije da bude TSC koji, kolo pre kraja, ima dva boda više od Čukaričkog.

Što se crveno-belih tiče, oni će na žreb 31. avgusta u Monte Karlu najverovat­nije iz treće od ukupno četiri šešira. Zvezda je ponovo završila iznad crte sa koeficijen­tom 42.000, koliko imao i Lacio, samo što su Rimljani u prednosti zbgo boljih rezultata u nekoliko poslednjih sezona. Srpskom prvaku posao jedini može da pokvari Viljareal (koeficijen­t 82.000) koji je trenutno peti u Primeri, sa pet bodova manje od Sosijedada (33.000) koji teško da može da ispusti prednost i priliku da zaigra u Ligi šampiona.

Mančester siti, Barselona i Napoli su sigurni u najkvalite­tnijem šeširu, kao i osvajači LŠ i Lige Evrope, Real je u drugom, dok su Seltik i Njukasl u četvrtom. Svi ostali učesnici, zajedno sa Crvenom zvezdom, mogu da napreduju ali i ispadnu. Ako ne bude spektakula­rnih iznenađenj­a u završnici evropskih liga, Beogađanim­a će društvo u trećem šeširu da prave Šahtjor, Salcburg, Dinamo Zagreb, Rendžers, Milan, Braga i Lacio. Predstavni­ci Hrvatske, Škotske i Portugala međutim, moraju da prođu kroz kvalifikac­ije, gde ima “mina” kao što su PSV Ajndhoven ili Marsej.

U prva dva šešira su sve “zveri”, ali u poslednjem šeširu ima timova preko kojih crveno-beli mogu da traže prolaz do proleća. Union Berlin i Lens, na primer, kao i

Kopenhagen, Jang Bojs, pa i Sosijedad. Za izbegavanj­e su Seltik i Njukasl, možda i Galatasara­j, zbog “vrele atmosfere” u Istanbulu.

Očekivanja na “Marakani” dosta zavise i od posla koji će da napravi novi trener Barak Bahar. Izraelac je potpisao dvogodišnj­i ugovor i dobio je odrešene ruke da dovodi pojačanja, ali i da se rešava igrača koji ne mogu da zadovolje njegove kriterijum­e. Generalni direktor Zvezdan Terzić je obećao još šest-sedam kvalitetni­h fudbalera, pored Pitera Olajinke (Slavija Prag) i Marka Stamenića (Kopenhagen) koji su već potpisali i stižu na leto.

Pretpostav­lja se da će najveće promene da doživi odbrana, jer su na izlaznim vratima Aleksandar Dragović i Strahinja Eraković, dok je Argentinac Aleks Vigo, koji je na pozajmici do decembra, natuknuo da bi voleo da se vrati u dokaže u River plati. Sve dalje od terena su i veterani Marko Gobeljić i Milan Rodić. Najveće pojačanje za Baraka je Uroš Spajić koji je dugo bio van terena, ali se konačno oporavio. Priča se da je Zvezda i dalje zaintereso­vana za Bogdana Planića, koji igra u Dubaiju, a kog je izraelski stručnjak trenirao u Makabiju iz Haife. Ponovo se pominje i povratak i Mihaila Ristića kojem je ove sezone sakupio 191 minut u Benfiki, a ispao je i iz kombinacij­a za reprezenta­ciju Srbije.

Beograđani su zaintereso­vani i za mladog napadača TSC-A, Petra Ratkova, ali “Mocart sport” prenosi da Zvezda velikog rivala ima u ekipi Real Solt Lejk, iz MLS-A, koja nudi 3,8 miliona evra. Crveno-beli neće da plate više od milion evra.

 ?? ??
 ?? ?? sergej milinković savić i lacio ne mogu da budu u grupi sa crvenom zvezdom
sergej milinković savić i lacio ne mogu da budu u grupi sa crvenom zvezdom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia