Blic

SASLUŠANJE ČAK 50 SVEDOKA MASAKRA U MLADENOVCU

Najmanje 50 svedoka biće saslušano u slučaju istrage protiv Uroša Blažića (21), masovnog ubice iz Mladenovca, koji je ubio osam meštana sela Dubona i Malo Orašje i ranio 14, saznaje “Blic”.

-

PREMA INFORMACIJ­AMA KOJE

posedujemo, juče su počela saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, a izjave će dati očevici nezapamćen­e tragedije, povređeni nakon što budu zdravstven­o sposobni, porodice ubijenih, ali i svi oni koji imaju bilo kakva saznanja o zločinu i ponašanju Uroša Blažića neposredno pre nezabeleže­nog masakra.

Paralelno sa tim, tužilaštvo je dalo rok veštacima, odnosno psihijatri­ma da u narednih 30 dana obave veštačenje ubice i njihov nalaz dostave tužilaštvu. Prema našim saznanjima, Uroš Blažić trenutno se nalazi u Specijalno­j zatvorskoj bolnici u Beogradu, gde će ga psihijatri­jski veštačiti najmanje tri psihijatra, a najviše pet.

Kako smo ranije pisali, izdato je više naredbi za veštačenje bioloških tragova pronađenih na licu mesta, a

u toku je i obavljanje značajnog broja drugih veštačenja - balistički­h, traseološk­ih, sudsko medicinski­h.

Prema saznanju portala Telegraf, monstrum iz Mladenovca se svih 19 dana u pritvoru mirno ponašao, ali njega od 5. maja, dan posle stravičnog masakra, niko nije posetio, niti je on tražio nekoga da čuje i vidi.

- Uroš je iza rešetaka bio 19 dana, nakon čega je

prebačen na veštačenje u bolnicu. Nije imao uslove, bio je miran, ali ga niko nije ni posećivao. Nijedan zahtev nije imao. Redovno je jeo i odlazio u šetnju - kaže naš izvor blizak slučaju.

Podsetimo, iako je počinio jezivi zločin on ne može da dobije doživotnu robiju jer je mlađi punoletnik, a maksimalna kazna zatvora na koju može da bude osuđen je 20 godina.

Kako je rekao na prvom saslušanju, “sve je uradio da bi zaplašio stanovništ­vo okolnih mesta”.

- Osećao sam podsmeh, ruganje i ismevanje. Meštani su stvarali zaveru protiv mene - ispričao je Blažić.

On je tvrdio kako su navodno meštani sela pričali loše stvari o njegovom ocu, između ostalog i da je “kriminalac”. Kako je ispričao, deca su ga ismevala jer je tamnije puti i nisu želeli da se druže sa njim.

- Od malih nogu gledam nepravdu i tugu, nepravda društva se reflektova­la na mene - rekao je Blažić.

 ?? ??
 ?? ?? uroš blažić je poslat na psihološko veštačenje
uroš blažić je poslat na psihološko veštačenje

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia