Blic

Majka i ćerke zbog kuće nasmrt pretukle rođaka?!

Beživotno telo Vase I. (73) pronađeno je u kući u Smederevu, a zbog sumnje da su ubile svog rođaka uhapšene su M. I. (73) i njene dve ćerke A. I. (44) i B. I. (45) iz Smedereva.

-

UBIJENI MUŠKARAC BIO je dever uhapšene M. I., odnosno stric A. I. i B. I., a sumnja se da su one u utorak, nakon rasprave, muškarcu zadale više udaraca po glavi i telu i stezale ga u predelu vrata, usled čega je on preminuo.

Navodno je u ovoj porodici već neko vreme postoje neraščišće­ni imovinski odnosi, pa se sumnja da je to motiv ubistva Vase I.

Kako prenose mediji, ubijeni je doskora živeo u Kanadi i vratio se u Smederevo ove godine. Navodno je do svađe došlo upravo zbog deobe kuće u kojoj je pronađeno njegovo beživotno telo. Da je u kući mrtav muškarac policiji je prijavila jedna od ćerki koja je uhapšena. Kada je policija stigla na lice mesta, utvrdili su da je smrt starca nastupila nasilno, a sumnja je pala na njegovu snahu i bratanice.

Nakon što su one uhapšene, telo je preneto na obdukciju koja je i potvrdila da je smrt nastupila nasilno, naveli su u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

Kako je saopštio MUP, osumnjičen­im ženama je određeno policijsko zadržavanj­e do 48 sati i one bi danas trebalo da budu izvedene pred tužioca koji će ih saslušati.

Kako smo saznali iz ove porodice je i ranije bilo prijava za nasilje.

- Dvojica braće, V. I. i pokojni suprug uhapšene M. I. su davnih dana sagradili tu kuću, svako je imao zasebni ulaz. Međutim, kako V. I. nije imao decu, a nedavno se vratio iz Kanade, osumnjičen­e žene su ga primoraval­e da im prepiše, što on nije želeo. Zbog te kuće se vodi i sudski spor već nekoliko godina - rekao je izvor za portal Nova.rs.

Ovo je drugi slučaj ubistva u proteklih nedelju dana, u kojem je žrtva pretučena nasmrt. U subotu oko ponoći policajac Igor A. je u jednom kafiću u Priboju do smrti tukao u Ervina Ćelahmetov­ića. On je osumnjičen da je tri puta pesnicom udario u glavu Ćelahmetov­ića kraj koga je stajao za šankom. Pregledom snimaka sa sigurnosne kamere utvrđeno je da je između njih dvojice prethodno došlo do prepirke.

Od zadobijeni­h udaraca Ervin je pao na pod i izgubio svest, dok je Igor A. u tim momentima napustio lokal. Dva sata kasnije, nesrećni Ćelahmetov­ić preminuo je u Opštoj bolnici Priboj usled, kako je utvrđeno obdukcijom, krvarenja na mozgu izazvanog pucanjem velikog krvnog suda.

Nakon što je kako se sumnja ubio Ervina, policajac Igor A. je pobegao sa mesta zločina.

Sumnja se da su žene nakon rasprave Vasi I. zadale više udaraca po glavi i telu i stezale ga za vrat, usled čega je on preminuo

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia