Blic

ZVEZDA ZA DUPLU KRUNU, ČUKARIČKI VERUJE U ČUDO

Miloš Milojević hvali „opasne brđane“, dok Dušan Kerkez kaže da „igrači nisu vežbali penale“.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Dupla kruna, proslava titule u nedelju... pa razlaz... Fudbalere Crvene zvezde posle dugo vremena očekuje meč u kojem moraju da odigraju motivisano ako žele da sezonu završe u velikom stilu. A, sigurno je da žele, pogotovo što se finale Kupa Srbije večeras (21) igra na “Marakani”.

Rival šampiona i branioca trofeja je Čukarički koji će pokušati da zaustave Zvezdu na putu do rekordne tri vezane duple krune.

Trener Miloš Milojević ima priliku da se od crveno-belih oprosti sa novim peharom i on je siguran da igrači dobro znaju koliko vredi Kup.

- To je odgovornos­t i dodatni motiv. Bilo je ovde dobrih trenera i velikih igrača, mnogi nisu uspeli da dođu do tri vezane duple krune. Kada se upišete u istoriju Zvezde, to nije mala stvar. Očekivanja su da odigramo dobru utakmicu, imamo evropski termin, da se polako klub priprema za ono što ga čeka na jesen. Čukarički je mlada i poletna ekipa, bore se za trofej... Sa druge strane očekujem da momci koje predvodim pokažu ozbiljnost i dođu do drugog trofeja u sezoni. Kup je takmičenje gde i manji timovi i klubovi iz drugog trećeg ranga vide šansu. Ako spustite gard i budete na 80 odsto, onda možete da budete u problemu - počeo je Milojević.

“Brđani” iza sebe takođe imaju fantastičn­u sezonu, iako su izgubili sva tri meča sa večerašnji­m rivalom, uz gol razliku 0:9.

- Da, tri puta smo ih dobili, ali ovo je totalno drugačija utakmica. Čukarički je ekipa koja je sistemski izbacivala mlade igrače. Ti mladi igrači u velikim mečevima, kada nemaju opterećenj­e, mogu da vam dođu glave. Da se igraju fudbala kao u školici. Bitan je svaki duel i svaki pas, kada je reč o našoj igri. Badamosi, Ivanović, Docić iz prekida, Tošić. Imaju dobar kontinuite­t, sretao sam se sa njima i u ranijim klubovima. Ključ je da mi kao kolektiv kontroliše­mo utakmicu.

Ovakve prilike, kao što je finale Kupa, dešavaju se nekad jednom u životu, pa bi trebalo da damo sve od sebe i da iskoristim­o šansu

Čukarički je ekipa koja je sistemski izbacivala mlade igrače. Ti mladi u velikim mečevima, neoptereće­ni, mogu da vam dođu glave

Kup je takmičenje u kojem mogu da odluče penali. Crveno-belu su tako sa bele tačke uspeli da eliminišu Napredak u četvrtfina­lu, u meču u kojem je briljirao golman Milan Borjan.

- Postoji sistem. Statistika... Ne vežbaju se penali dan pre utakmice, nego cele godine. U Malmeu mi je tu statistiku vodio fitnes trener, imali smo momka koji od 20 penala na treningu da devet. Jeste to sreća, možete da budete proračunat­i, da se uzdate u statistiku, ali postoji tu emotivni stres. Plakao sam protiv Omonije, radovao sam se u finalu Kupa Švedske protiv Hamarbija.

Očekivano, Milojević ništa ne prepušta slučaju i večeras ćemo na “Marakani” da vidimo najjači sastav Crvene zvezde. Trener se nada pred punim tribinama...

- Nikada nije idealno. Ja sam kao klinac dolazio iz Knjaževca 350 kilometara. Bilo da je sneg, vetar, vejavica... Tako sam razmišljao ako hoću da odgledam utakmicu. Znam da možda svi nemaju iste mogućnosti, ali postoji zajednički prevoz, udruživanj­e... - podvukao je trener crveno-belih.

Na Banovom brdu priznaju da je domaćin veliki favorit, ali podsećaju da su se u Kupu često dešavala velika iznenađenj­a.

- Zvezda je favorit, zbog svega što je učinila prethodnih godina i u ovoj sezoni, ali to ne umanjuje naš uspeh. Igrali smo sve utakmice u Kupu Srbije na strani i sve pobedili te smo pokazali da smo sa razlogom u finalu. Jedna utakmica i borba za trofej, u takvoj situaciji je sve moguće. Nadam se da ćemo pružiti dosta bolje izdanje nego u prethodnim utakmicama sa Zvezdom. Raduje me što ćemo igrati pred velikim brojem gledalaca. Ovakve prilike se dešavaju nekad jednom u životu pa bi trebalo da damo sve od sebe i da iskoristim­o ukazanu šansu izjavio je trener Čukaričana, Dušan Kerkez.

On ističe da igračima nije potrebna dodatna motivacija, ali i da, iako će igrati na rezultat, nisu vežbali penale.

- Nikakva premija, bonusi i novci, ne mogu da donesu sutra motiv. Trofeji i medelje su satisfakci­ja zbog koje se žrtvujete kroz čitavu karijeru. Nismo posebno vežbali penale. Ne volimo na treningu da igre završimo nerešeno te često odlučuju jedanaeste­rci tako da igrači povremeno šutiraju. Ako dođe do toga znam otprilike ko će šutirati.

Kerkez je podsetio da je Čukarički prihvatio da se zbog kapaciteta stadiona finale igra u Ljutice Bogdana.

- Šteta što praznik fudbala nije na neutralnom terenu. Bolje je ipak da igramo na Zvezdinom stadionu jer će biti dosta publike. Nije isto pred 3.000 do 4.000 ili 20.000. Verujem da će u narednim godinama biti sve bolje, ali hajde da mi se fokusiramo na naše zadatke, a odgovorni ljudi da nađu najboje rešenje - poručio je strateg Čukaričkog.

 ?? ??
 ?? ?? trener „brđana“kerkez kaže da je ekipa spremna za „marakanu“
trener „brđana“kerkez kaže da je ekipa spremna za „marakanu“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia