Blic

MAJAMI SE UPLAŠIO JOKIĆA

Boston slavio u gostima i smanjio minus na 3:1 Klub Floride je na svom terenu propustio prvi meč loptu da se plasira u veliko NBA finale, gde su već Denver Nagetsi.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

A, kako i ne bi, kada je ekipa Nikole Jokića dobila devet od poslednjih deset mečeva sa Majamijem. Tačnije, Nagetsi su u seriji 6:0, a poslednji poraz od ekipe Hit doživeli su u avgustu 2020. kada se, zbog pandemije korona virusa, igralo u “balonu” u Orlandu.

Boston je četvrti meč odigrao na sve ili ništa, svestan da se niko nije vratio posle 0:3. Bilo je ukupno 150 pokušaja da se preokrene sudbina i svi su završeni bezuspešno. Seltiksi su slavili sa 116:99, a duel je rešen u trećoj četvrtini koju su gosti dobili sa 38:23. Neverovatn­i Džimi Batler je ponovo vukao koliko je mogao (29, 9sk), međutim nije mogao protiv timske igre Bostona koji je imao šestoricu košarkaša sa dvocifreni­m učinkom u napadu. Prednjačio je, poslednjih dana često kritikovan­i, Džejson Tejtum sa 33 poena, 11 uhvaćenih lopti i sedam asistencij­a.

Denveru svakako ide naruku da se rival u finalu dodatno umori, ali Nagetsima nije svejedno s kim će igrati za šampionski prsten. Naime, prednost domaćeg terena će imati protiv Majamija, ne i sa Bostonom koji je imao bolji skor u ligaškom delu sezone.

Jokić se, nakon što je pokorio Los Anđeles, vratio kući i povukao se u medijsku ilegalu. Zato se svi drugi utrkuju u pohvalama na račun srpskog asa koji je proglašen i za najkorisni­jeg igrača finala Zapadne konferenci­je. Zasluženo je poneo nagradu “Medžik Džonson”, na čemu mu je čestitao i nekadašnji as

Lejkersa koji je Jokića uporedio sa najvećim zvezdama NBA lige.

- Čestitam Nikoli Jokiću što je proglašen za MVP-JA finala Zapadne konferenci­je i što je ostvario prosek od 27 poena, 14,7 skokova i 11,3 asistencij­e u seriji. Džoker menja košarku pred našim očima na sličan način kao što su to činili Majkl (Džordan), Lari (Bird), Lebron (Džejms),

Stef (Kari), Kobi (Brajant), Karim (Abdul Džabar) i Šakil (O’nil) - poručio je Irving Medžik Džonson koji je i pre četvrtog meča sa Lejkersima rekao da će Denver da osvoji titulu.

Jedna od velikih Nikolinih fanova je i Čarls Barkli koji kaže da se “probudio ljut posle majstorice”.

- Bio sam baš, baš ljut dok sam gledao TV jutros. Svi mi volimo Lebrona. Nije još rekao da se povlači, kada to uradi, ispratićem­o sve te stvari. Trebalo je da se radi o Denver Nagetsima, Džokeru, Džamalu Mareju, Majklu Porteru i tim momcima. To je bilo fenomenaln­o - rekao je Barkli.

Stručnjaci u NBA ligi se slažu da je Jokić trenutno najbolji košarkaš na planeti i da je nezaustavl­jiv u napadu - ako ga pustite da šutne, pogodiće, ako ga udvojite, asistiraće za koš... Samo neka nastavi... Još četiri koraka do prstena.

 ?? ?? batler i tejtum igraju ponovo u noći između petka i subote
Jokić je sa Denverom počistio LA Lejkerse i sada se priprema za NBA finale u kojem će igrati sa Majamijem ili Bostonom. Seltiksi su izborili peti meč na svom terenu
batler i tejtum igraju ponovo u noći između petka i subote Jokić je sa Denverom počistio LA Lejkerse i sada se priprema za NBA finale u kojem će igrati sa Majamijem ili Bostonom. Seltiksi su izborili peti meč na svom terenu
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia