Blic

PREDUGO SAM MISLILA DA JE MOJE TELO NEUNIŠTIVO

Legendarna pevačica je pobedila rak, preživela i moždani udar, a baš kada je poverovala da joj se popravlja zdravstven­o stanje, otkazali su joj bubrezi i preminula je u 83. godini života u svom domu u Švajcarsko­j.

- LOLA STOJANOVIĆ

Da samo veliki mogu da pobede velike bitke, dokazala nam je legendarna Tina Tarner, ali u onoj najvećoj i poslednjoj životnoj borbi nije mogla da se odbrani. Pevačica je 1978. godine obolela od hipertenzi­je, ali je godinama nije lečila, a kasnije je prestala da uzima terapiju, na šta se osvrnula nekoliko nedelja pre smrti.

– Bubrezi otkazuju bez bolova. I zato vam kažem, pokažite malo ljubavi svojim bubrezima. Zaslužili su to. Moji bubrezi su žrtve toga što nisam dovoljno ozbiljno shvatala svoj problem sa visokim krvnim pritiskom i što ga nisam tretirala konvencion­alnim metodama lečenja – poručila je pevačica nedavno na Instagramu i dodala:

– Dovela sam sebe u veliku opasnost jer sam odbila da se suočim sa stvarnošću i da svakog dana uzimam terapiju lekovima. Predugo sam mislila da je moje telo nedodirlji­vo i neuništivo.

JEDINI BRAK

Tina Tarner je u memoarima pre pet godina otkrila da je u jednoj fazi svog života pomišljala i na najgore, ali da ju je spasao voljeni suprug, koji joj je donirao bubreg.

„Moji bubrezi su radili sa 20 odsto kapaciteta i brzo su propadali do decembra 2016. godine. Imala sam izbor: redovne dijalize ili transplant­acija bubrega, ali izgledi za donora bili su slabašni. U to doba Švajcarska je po broju donora bila među najnižima u Evropi, a to je značilo da ja, u dobi od 75 godina, nikada neću biti upisana na listu čekanja“, napisala je u knjizi.

Njen suprug Ervin, kako je napisala, rekao je da “ne želi drugu ženu ni drugi život” i predložio da joj donira svoj bubreg. Uprkos tome što je operacija bila opasna za pevačicu jer je imala slabo srce, transplant­acija je izvedena 2017. godine.

„I evo me, tu sam. Oboje smo tu, bliskiji nego što se može zamisliti“, napisala je pevačica u autobiogra­fiji.

Tina se za Ervina Baha udala 2013. godine posle 27 godina veze i poručila je tada da je brak s njim njen jedini

 ?? ?? “trudila sam se da ostanem zdrava dok sam se borila sa njegovim ludilom“, pričala je pevačica o braku sa ajkom tarnerom, zbog kog je htela da se ubije
Pored bolesti, njen život su obeležile i smrti sinova Krejga i Ronija 2018. godine, odnosno 2022.
“trudila sam se da ostanem zdrava dok sam se borila sa njegovim ludilom“, pričala je pevačica o braku sa ajkom tarnerom, zbog kog je htela da se ubije Pored bolesti, njen život su obeležile i smrti sinova Krejga i Ronija 2018. godine, odnosno 2022.
 ?? ?? “Ervin mi je donirao svoj bubreg, rekao je da ne želi drugu ženu ni drugi život“, napisala je pevačica u svojoj autobiogra­fiji
“Ervin mi je donirao svoj bubreg, rekao je da ne želi drugu ženu ni drugi život“, napisala je pevačica u svojoj autobiogra­fiji

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia