Blic

„Orlićima“rastu krila

Izabranici selektora Aleksandra Lukovića u subotu se sastaju sa Poljskom.

-

ISTORIJSKI PODVIG NAPRAVILA je kadetska reprezenta­cija Srbije koja se plasirala u četvrtfina­le Evropskog prvenstva u Mađarskoj. “Orlići” su na startu poraženi od Slovenije, realno najslabije ekipe u grupi, sa 4:2, zatim su pobedili Italiju sa 2:0, da bi u meču odluke sa vršnjacima iz Španije odigrali nerešeno - 1:1.

Zbog toga selektor Aleksandar Luković traži od svojih igrača da ne polete zbog plasmana u četvrtfina­le, već čvrsto na zemlji dočekaju meč sa Poljskom.

- Ne bih da upadnemo u bilo kakvu euforiju, a mi smo skloni tome, da idemo od sjaja od očaja, da u jednom trenutku ništa ne valja, pa je onda sve sjajno. Nije to baš tako. Moramo da ostanemo čvrsto na zemlji, da verujemo u ono što radimo i da se pripremimo za eliminacio­nu fazu - izjavio je selektor “orlića”.

Iako je Srbija ostala neporažena protiv jednog od favorita za osvajanje turnira, imao je Luković i šta da zameri svojim izabranici­ma.

- Još sam pod utiskom, utakmica se tek završila. Čestitam momcima, nije lako vratiti se posle prve utakmice u kojoj nismo bili sjajni. Ja se uvek vraćam na nju, jer smo svi očekivali da startujemo kako treba. Odigrali smo posle toga dve dobre utakmice. Danas, rezultat 1:1, defanzivno smo bili dosta korektni, ali ofanzivno moramo puno bolje da kontroliše­mo utakmicu, pogotovu protiv ekipa koje svoju igru baziraju na posedu, kao što je Španija. Ali momcima svaka čast na prolazu među osam najboljih, sada treba da se odmorimo, regeneriše­mo i pripremimo za utakmicu sa Poljskom.

Nije selektor kadetske reprezenta­cije zaboravio na navijače koji su i na utakmici sa Španijom pružali podršku našoj reprezenta­ciji.

- Zahvalio bih svim našim ljudima koji su došli da nas bodre i danas i na prethodne dve utakmice. Pozivam ih i voleo bih da ih bude što više u četvrtfina­lu protiv Poljske - dodao je Luković.

Svi mečevi se igraju u subotu, a “orlići” će na teren sa Poljacima u 15 sati.

 ?? ?? srbija je odigrala 1:1 sa vršnjacima iz španije i završila kao druga
srbija je odigrala 1:1 sa vršnjacima iz španije i završila kao druga
 ?? ?? slavlje naših kadeta posle plasmana u četvrtfina­le ep
slavlje naših kadeta posle plasmana u četvrtfina­le ep

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia