Blic

Tri noviteta koja stižu na leto

Možda je za neke leto sporiji period, ali ne i za proizvođač­e telefona. Prema brojnim istraživan­jima, prodaja je sve bolja krajem leta i u septembru, pa ne čudi što mnogi spremaju nove uređaje za ovaj period, a evo šta nam prvo stiže od noviteta.

- ANA LAĐAREVIĆ

NOTHING TELEFON

Kompanija Nothing od starta se pokazala kao proizvođač jedinstven­ih telefona. Ne samo da su uređaji providni, već imaju i neobična imena pa će se tako njihov novi smartphone zvati Phone (2). Biće predstavlj­en u julu, potvrdio je CEO Karl Pei koji je već rekao i šta su spremili za telefon. Naime, pokretaće ga Snapdragon 8+ Gen 1 SOC pa se očekuje kvalitativ­ni skok u odnosu na njegovog prethodnik­a. Za sada je poznato i da će baterija imati kapacitet od 4.700 mah, što je povećanje od 200 mah u odnosu na Nothing Phone (1). Pojavile su se i prve fotografij­e koje je sama kompanija objavila, nagoveštav­ajući da su uveliko spremni za premijeru.

MOTOROLA RAZR

Novi savitljivi Motorolin telefon je tu! Pred samu premijeru pojavile su se fotografij­e, ali i video modela Motorola Razr 40 Ultra koji će imati 6.9-inčni unutrašnji displej rezolucije 2.400 x 1.080 px i stopom osvežavanj­a od 165 Hz. Napred je displej od 3.6-inča sa istom stopom osvežavanj­a. Sve radi na Snapdragon 8+ Gen 1 uz 8 GB RAM i 256 GB interne memorije. Baterija je 3.800 mah sa punjenjm od 33 W a uz to punjač dolazi uz sam telefon. Kada su kamere u pitanju, Razr 40 Ultra ima 12MP širokougao­nu kameru sa stabilizac­ijom i 13 MP širokougao­no sočivo. Selfi kamera sa unutrašnje strane iam 32 MP. Inače, biće dostupna u tri boje, a očekuje se da će cena biti od 1.169 do 1.199 evra.

XIAOMI 13 ULTRA STIŽE U EVROPU

Xiaomi 13 Ultra stiže u Evropu i prema nekim očekivanji­ma biće u prodaji po ceni od oko 1.500 evra i to za konfigurac­iju od 12/512GB a u paketu se dobija i maska, punjač od 90w i svi potrebni kablovi. Telefon koji je već predstavlj­en u Kini ima sistem četvorostr­ukih kamera, od kojih je glavna popularni 1-inčni IMX989 senzor koji je optički stabilizov­an i ima podesivi otvor blende - pa korisnici mogu da biraju između f/1.9 i f/4.0 otvora kako bi dobili fotografij­u po svom ukusu. Ništa manje impresivan nije ni izbor sekundarni­h kamera, za koje je Xiaomi odabrao isti IMX858 od 50 MP, čija veličina iznosi 1/2,51 inča. U pitanju su ultraširok­ougaona, telephoto i periskopsk­a kamere, što znači da je po broju dostupnih modula kineski gigant uspeo da izjednači rešenja koja Samsung nudi na Galaxy S23 Ultra modelu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia