Blic

SLOVENCI NEZGODNI, CRNO-BELIMA CILJ FINALE

Naši rivali imaju dobre igrače. Pokazali su se u ligaškom delu sezone. Oni su tim sa kojim mi nemamo baš najbolje iskustvo ali prošli put smo pobedili pa se nadamo istom završetku - rekao je Alen Smailagić.

-

Dosta dobrih utakmica poslednjih godina su odigrali Partizan i Cedevita Olimpija. Osim dobre košarke, sve je pratio i dobar ambijent, dobro popunjene tribine. U poslednjem duelu dva velika rivala, Arena je bila puna.

Iako ligaški i taj meč je bio od velike važnosti za Partizan koji je u tom trenutku i dalje bio u trci za prvom startnom pozicijom u regionalno­m takmičenju. Duel protiv Zmajčeka koji sledi večeras od 19.30, ponovo u Areni, još je važniji. Prvi je u polufinaln­oj seriji na Jadranu i sigurno će Arena biti ispunjena do poslednjeg mesta.

U ligaškom delu regionalno­g šampionata, današnji rivali su odigrali dve utakmice i oba tima su zabeležila po jednu pobedu. Pred početak polufinaln­e serije, trener crno-belih Željko Obradović kaže:

- Cedevita Olimpija je tim sa kojim smo u poslednje dve sezone igrali veoma izjednačen­e utakmice. Praktično, uvek su se te utakmice odlučivale u poslednjim posedima. To je dovoljno iskustvo da znamo šta nas očekuje. Izuzetno dobra ekipa, ali naravno naše ambicije su da u prvoj utakmici ostvarimo povoljan rezultat i da u Ljubljanu odemo sa zabeleženo­m pobedom i vođstvom u seriji. Cilj ostaje isti, a to je da se plasiramo u finale - istakao je Obradović.

Alen Smailagić je pred prvi polufinaln­i duel istakao da tim nema najbolje iskustvo kada igraju protiv Ljubljanča­na.

- Oni su nezgodna ekipa, imaju dobre igrače. Pokazali su se u ligaškom delu sezone. Oni su tim sa kojim mi nemamo baš najbolje iskustvo ali prošli put smo pobedili pa se nadamo istom završetku - poručio je Smailagić.

Ono što je sigurno je činjenica da gosti iz Ljubljane neće doći sa belom zastavom. To je u najavi meča potvrdio kapiten kluba iz Slovenije i nekadašnji košarkaš Partizana, Edo Murić.

- Bio sam u Partizanu i znam kakvi su Grobari. To su najbolji navijači na celom svetu. Ove godine kada su ušli u Evroligu, imali su skoro više navijača na svim gostujućim mečevima i bili su glasniji od domaćih - rekao je Murić.

Bez obzira na povredu najboljeg strelca Džošue Adamsa zbog koje je već napustio Ljubljanu, Murića ne napušta optimizam pred start današnje polufinaln­e serije.

- Očekuje nas meč protiv najboljeg protivnika u ligi, ali u duel ulazimo sa ciljem da izađemo kao pobednici. Učinićemo sve što možemo da poništimo njihove prednosti i iskoristim­o svoje. Nemamo šta da izgubimo samo mnogo da dobijemo.

Podsetimo, prvi finalista ABA lige je Crvena zvezda.

Praktično, naši mečevi protiv Cedevite Olimpije odlučivali su se u poslednjim posedima - rekao je Obradović

Bio sam u Partizanu, njihova najveća prednost su navijači rekao je Edo Murić

 ?? ?? MAKSIMALNA KONCENTRAC­IJA VODI DO POBEDE: ALEN SMAILAGIĆ
MAKSIMALNA KONCENTRAC­IJA VODI DO POBEDE: ALEN SMAILAGIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia