Blic

SLAGALA MONSTRUMA DA JE TRUDNA KAKO NE BI I NJU UBIO

Žena koja je bila u taksiju koji je oteo ubica Uroš Blažić nakon masakra u Mladenovcu saslušana je juče pred Višim javnim tužilaštvo­m u Smederevu, gde je ispričala da je “izmislila trudnoću nakon što je ubica oteo vozilo jer se plašila da će je ubiti”.

- Bojana Bogosav

KAKO SAZNAJEMO, ONA

je ispričala da je izmislila trudnoću nakon što je Uroš Blažić zaustavio taksi vozilo u kojem je bila putnica, kako bi se spasla. Prema njenim tvrdnjama, Uroš Blažić je njoj i taksisti pretio smrću.

- Ona je rekla da je Blažić imao dve bombe kod sebe i pretio da će ih baciti na njih. Odlučila je da ga slaže da je trudna kako bi spasla i sebe i taksistu - kaže izvor “Blica” upoznat sa istragom.

Takođe, ona je juče odgovarala na pitanja u koje vreme je Blažić ušao u kola, kako je i gde ušao u vozilo, da ga opiše kako je izgledao, kao i da kaže da li je videla oružje kod Blažića i koje.

Prema informacij­ama koje posedujemo, u tužilaštvu je iskaz dao i njen suprug, koji ju je čekao na naplatnoj rampi nakon otmice.

Narednih dana bi trebalo da svedoči i sam taksista, koji je najduže bio u kontaktu sa monstrumom iz Mladenovca.

“Taksista je svojom pribranošć­u uspeo da smiri ubicu i dosta je razgovarao s njim dok je vozio. Nagovorio ga je da pusti da odveze trudnicu na Ub, gde je i trebalo da je vozi, a da će on posle toga da ga odveze do Kragujevca. Ponavljao je monstrumu da će sve biti u redu i da nema potrebe da bude u strahu jer će ga odvesti na željeno mesto. I sam je bio šokiran kada ga je Blažić ostavio živog i napustio vozilo. Posle toga je pozvao policiju, ispričao je izvor upućen u istragu o ovom slučaju.

O ulozi taksiste odmah nakon masakra je govorio i njegov dobar prijatelj.

- Mnogo je potresen, ne može da dođe k sebi nakon svega što mu se desilo. On je vozio nekoga tu po selima i ovaj ubica mu je odjednom upao u kola. Vozio je pod pretnjom bombe, a čim ga je ostavio u tom selu kod Kragujevca, taksista je otišao i prijavio sve policiji. Nije mogao ništa lepo da mi ispriča, baš mu je bilo teško. Vozi taksi već 17 godina, uvek je nasmejan i raspoložen prema klijentima. Falilo mu je još malo do penzije, par godina, i umesto da u miru završi karijeru, ovo mu se desi. Strašno, on je toliko dobar čovek da na hleb možeš da ga mažeš, neverovata­n čovek. Ko zna pod kojim je stresom on bio.

Podsetimo, Uroš Blažić je 4. maja u toku večeri započeo svoj krvavi pohod. On je u selu Malo Orašje ubio petoro meštana, od kojih najmlađa žrtva ima samo 15 godina. Zatim je nastavio ka selu Dubona, gde je ubio policajca, njegovu sestru i njihovog drugara. Uhapšen je sutradan u ranim jutarnjim satima u blizini Kragujevca, nakon što je oteo taksistu.

Masovni ubica je imao dve bombe kod sebe i pretio je da će ubiti i taksisti i putnicu koja se nalazila u vozilu, ali su srećom, oboje preživeli masakr

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia