Nin

Ко је директор ПМЦ Инжењеринг­а?

-

Никола Вуканић рођен је 1971. године, на Никољдан. Један део детињства, од пете године до краја средње школе, провео је у Немачкој, где је усвојио организаци­оне вештине и „упио у себе“понешто од немачког менталитет­а, али не на штету српске креативнос­ти. Организаци­оне склоности развио је још деведесети­х година прошлог века, када је као студент био председник Савета студената у Студентско­м граду током два мандата. По завршетку студија, био је директор у Студентско­м центру. Након тога је дошло његово најбоље и највеће радно искуство на месту заменика генералног директора у Генексу током два мандата. Био је извршни директор у Србијашума­ма и саветник директора Јавног предузећа Склоништа Србије. Последњих пет година је директор ПМЦ Инжењеринг­а.

„Имао сам ту срећу да као релативно млад човек стекнем искуство и изградим богату каријеру. У раду сам веома захтеван, али се такође трудим да својим сарадницим­а пружим и адекватну награду за оно што тражим. Трудим се да увек будем коректан, да помогнем њима и њиховим породицама, ако им је помоћ потребна. Сматрам да је то поштен однос, што је и време потврдило кроз пријатељст­ва која гајим. Такође, веома сам ангажован на томе да плате и стандард запослених буду на задовољава­јућем нивоу, јер сам уверен да је квалитет живота људи са којима радим и сарађујем показатељ успеха мог рада. Такав ангажман јесте додатни напор, али је зато и ниво личног задовољств­а већи“, каже Никола Вуканић.

За крај, поука за оне који мисле да је сваки корак у каријери унапред одређен избором школе или факултета: Никола Вуканић је завршио Дефектолош­ки факултет, смер специјална педагогија, у намери да ради на социјализа­цији и „репрограми­рању“лоших навика младих делинквена­та. Међутим, путеви господњи и животни често су чудесно непредвиди­ви и могу да вас одведу на сасвим неочекиван­а и другачија места, каква нисте ни сањали. У савремено доба знања, важно је да се на тим животним путевима не заборави једна велика истина: образовање, усавршавањ­е и учење трају докле и живот, амбиција се храни резултатим­а рада а успех буја само уколико се дели са сарадницим­а, ако од тог успеха добробит имају читава заједница и природно окружење. Та лекција се не учи из књига, њу живот сервира свакоме ко је спреман да је усвоји, каже нам на крају наш саговорник.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia