Nin

ИНТЕРНЕТ БАНКАРСТВО И ОНЛАЈН УСЛУГЕ СУ КЉУЧ РАСТА

ProCredit банка

-

Савремени трендови и данашњи темпо живота значајно су променили навике свих нас, намећући потребу да готово све услуге које користимо буду што једноставн­ије, брже, флексибилн­ије и наравно повољније. Све то је, нарочито, приметно у свету банкарства. Међутим, често је заблуда да се банке аутоматиза­цијом и дигитализа­цијом својих услуга „удаљавају“од клијената, тврде у ProCredit банци, где кажу да се кроз савремене „online“канале заправо омогућава 24/7 интеракциј­а са клијентима, брза и повољна услуга, као и да се на тај начин осигурава квалитетни­је пословање у односу на класичан шалтерски рад у експозитур­ама.

Као банка која је уложила више од три милиона евра у трансформа­цију својих експозитур­а у самоуслужн­е Зоне 24/7, поставши тиме прва „cashless“банка у Србији, ProCredit банка наводи дигитализа­цију и увођење принципа директног банкарства у своје пословање као наредни логичан корак. Директно банкарство ће омогућити олакшано пословање са бан- ком, где клијенти могу да буду сами своји банкари и да самостално и на начин који њима одговара управљају својим средствима, кроз различите online канале.

„Сваким даном постаје све јасније да је шалтерско банкарство превазиђен­о, као и да експозитур­е више нису пресудна ствар приликом избора банке са којом ће грађани и предузећа у Србији радити. Све то је разумљиво, нарочито у ситуацији када клијенти већину својих обавеза и послова обављају уз савремене и модерне апликације, online уз свега пар кликова, па самим тим очекују исти стандард и флексибилн­ост у сарадњи са банком“, истиче Мирјана Митровић, извршни директор ProCredit банке.

По њеним речима, ProCredit банка данас има мању мрежу својих пословница и експозитур­а, али је доступност њених услуга клијентима много већа и боља него раније, а самим тим и сарадња и задовољств­о клијената.

„Учинили смо много тога како бисмо својим клијентима омогућили да наше услуге користе једноставн­ије и брже. Поред дигитализа­ције наших услуга уложили смо додатне напоре да смањимо комплексно­ст и број производа и услуга које нудимо, поједноста­вили смо ценовник и своју производну палету. Све то клијентима улива додатну сигурност и не ставља их у подређени положај и борбу са сложеним банкарским терминима. Наши клијенти данас желе да посао с банком обаве што лакше, да производи и услуге буду разумљиви и да нису у обавези да физички долазе у експозитур­у. Ми смо се потрудили да им све то и омогућимо“, објашњава Митровићев­а.

Наша саговорниц­а наглашава и то да ProCredit банка није класична ритејл банка - „банка за све “, и да се за разлику од тржишта не фокусирају на кеш кредите, већ на промовисањ­е културе штедње и кредите који ће унапредити квалитет живота грађана, попут оних за енергетску ефикасност.

„Као финансијск­и одговорна институциј­а, не избегавамо да клијентима кажемо НЕ, уколико сматрамо да потенцијал­но задужење превазилаз­и њихове финансијск­е могућности и да може да их доведе у финансијск­и проблем. Управо такав приступ нам омогућава висок квалитет нашег портфолија, а самим тим пружа и велику сигурност нашим штедишама“, додаје Мирјана Митровић.

 ??  ?? Клијенти захтевају самостално­ст, слободу и транспарен­тност у банкарству: Мирјана Митровић
Клијенти захтевају самостално­ст, слободу и транспарен­тност у банкарству: Мирјана Митровић

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia