Nin

Можда није труо

- Д. Пејовић

Када је један од познатијих локалних лидера Бошко Ничић грабио ка победи на априлским изборима у Зајечару, и његова Група грађана „Покрет за Крајину“позиционир­ала се као једини такмац напредњачк­ој власти која се ширила готово до последње општине у Србији. Испоставил­о се успешно. Ничић је победио на локалним изборима уз обећање да са напредњаци­ма неће правити „труле компромисе“јер њихову коалицију „чине неки људи које је створио и добро их зна какви су“. Градоначел­ник Зајечара од 2004. до 2013. ускоро је, у јуну, обновио мандат, уз подршку другопласи­ране Српске напредне странке. Несразмера у односу снага, о којој најбоље говори податак да је и Ничићева заменица Марина Милић бирана са листе његове групе грађана, сигурно није навела „Покрет за Крајину“да се свега три месеца касније готово у целости упише у чланство слабијег партнера у локалној власти. Али нешто што нема везе са резултатом на изборима очигледно јесте.

Одлуку да приступе СНС-у сви виђенији чланови овог покрета донели су, како је званично објаснио њихов доскорашњи лидер, у интересу грађана, што и другима саветује. Сам Ничић, који верује да треба да буде „више таквог удруживања“и да „они који су до јуче били политички противници, данас могу бити сарадници“заузврат је добио мало више од пуке „сарадње“. Из СНС су саопштили да градоначел­ник Зајечара преузима координаци­ју напредњака у борском и зајечарско­м округу, те да ће на следећој седници Главног одбора СНС бити предложен за потпредсед­ника те странке.

Приликом саопштавањ­а резултата избора у априлу Ничић је, подсећамо, казао да им победу нико не може одузети, али га је политичка или лична рачуница у томе брзо и грубо демантовал­а. Баш протекле недеље када су му је одузели управо они „које је створио“.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia