Можда није труо

Nin - - У Фокусу - Д. Пејовић

Када је један од познатијих локалних лидера Бошко Ничић грабио ка победи на априлским изборима у Зајечару, и његова Група грађана „Покрет за Крајину“позиционирала се као једини такмац напредњачкој власти која се ширила готово до последње општине у Србији. Испоставило се успешно. Ничић је победио на локалним изборима уз обећање да са напредњацима неће правити „труле компромисе“јер њихову коалицију „чине неки људи које је створио и добро их зна какви су“. Градоначелник Зајечара од 2004. до 2013. ускоро је, у јуну, обновио мандат, уз подршку другопласиране Српске напредне странке. Несразмера у односу снага, о којој најбоље говори податак да је и Ничићева заменица Марина Милић бирана са листе његове групе грађана, сигурно није навела „Покрет за Крајину“да се свега три месеца касније готово у целости упише у чланство слабијег партнера у локалној власти. Али нешто што нема везе са резултатом на изборима очигледно јесте.

Одлуку да приступе СНС-у сви виђенији чланови овог покрета донели су, како је званично објаснио њихов доскорашњи лидер, у интересу грађана, што и другима саветује. Сам Ничић, који верује да треба да буде „више таквог удруживања“и да „они који су до јуче били политички противници, данас могу бити сарадници“заузврат је добио мало више од пуке „сарадње“. Из СНС су саопштили да градоначелник Зајечара преузима координацију напредњака у борском и зајечарском округу, те да ће на следећој седници Главног одбора СНС бити предложен за потпредседника те странке.

Приликом саопштавања резултата избора у априлу Ничић је, подсећамо, казао да им победу нико не може одузети, али га је политичка или лична рачуница у томе брзо и грубо демантовала. Баш протекле недеље када су му је одузели управо они „које је створио“.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.