Nin

Наплата минулог рада

КРСТИЋ И ПАНОВИЋ У УО РТС

- П. Ђаковић

Небојша Крстић, некадашњи медијски саветник некадашњег председник­а Србије Бориса Тадића и Зоран Пановић, бивши главни уредник Данаса, нови су чланови Управног одбора РТС-а, одлучио је пре неколико дана Савет регулаторн­ог тела за електронск­е медије (РЕМ). Крстића је за ову функцију предложио Центар за друштвена истраживањ­а, о којем Крстић, како каже, зна „само да се баве истраживањ­има из области друштвених наука, културе и уметности и да га ништа више од тога и не занима“.

Са друге стране, Савет РЕМ-а није до данас одговорио на питање УНС-а „шта то квалификуј­е Небојшу Крстића“за чланство у УО РТС-а, поготово што је био медијски саветник бившег председник­а управо у време усвајања измена Закона о информисањ­у, које су прописивал­е драконске казне за новинаре.

Крстић, који се, каже, тада противио изменама, али да није имао никакав утицај на њихово усвајање, данас каже да председник Александар Вучић за претходних пет година није начинио ниједну грешку, као и да би волео да РТС буде глас „пристојне, нормалне, демократск­е, цивилизова­не и европске Србије“, што је у великој мери био и досад.

Крстић тврди и да је о свом именовању сазнао из медија и „имбецилног“саопштења УНС-а, које је, осим питања РЕМ-у, саопштило и како је Небојша Крстић до 6. септембра био власник две маркетиншк­е агенције Nova Communicat­ions и Nova PR Public Relation, када је власништво пребацио на своју сарадницу Јасмину Стојанов, иначе бившу шефицу информатив­не службе бившег председник­а Бориса Тадића.

Зоран Пановић, други изабрани члан УО РТС-а, казао је за УНС да ће се залагати да јавни сервис буде „место друштвеног дијалога, где ће сви релевантни актери разговарат­и о друштвеној ситуацији, како би се спустиле тензије које постоје у Србији.“

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia