Наплата минулог рада

КРСТИЋ И ПАНОВИЋ У УО РТС

Nin - - У Фокусу - П. Ђаковић

Небојша Крстић, некадашњи медијски саветник некадашњег председника Србије Бориса Тадића и Зоран Пановић, бивши главни уредник Данаса, нови су чланови Управног одбора РТС-а, одлучио је пре неколико дана Савет регулаторног тела за електронске медије (РЕМ). Крстића је за ову функцију предложио Центар за друштвена истраживања, о којем Крстић, како каже, зна „само да се баве истраживањима из области друштвених наука, културе и уметности и да га ништа више од тога и не занима“.

Са друге стране, Савет РЕМ-а није до данас одговорио на питање УНС-а „шта то квалификује Небојшу Крстића“за чланство у УО РТС-а, поготово што је био медијски саветник бившег председника управо у време усвајања измена Закона о информисању, које су прописивале драконске казне за новинаре.

Крстић, који се, каже, тада противио изменама, али да није имао никакав утицај на њихово усвајање, данас каже да председник Александар Вучић за претходних пет година није начинио ниједну грешку, као и да би волео да РТС буде глас „пристојне, нормалне, демократске, цивилизоване и европске Србије“, што је у великој мери био и досад.

Крстић тврди и да је о свом именовању сазнао из медија и „имбецилног“саопштења УНС-а, које је, осим питања РЕМ-у, саопштило и како је Небојша Крстић до 6. септембра био власник две маркетиншке агенције Nova Communications и Nova PR Public Relation, када је власништво пребацио на своју сарадницу Јасмину Стојанов, иначе бившу шефицу информативне службе бившег председника Бориса Тадића.

Зоран Пановић, други изабрани члан УО РТС-а, казао је за УНС да ће се залагати да јавни сервис буде „место друштвеног дијалога, где ће сви релевантни актери разговарати о друштвеној ситуацији, како би се спустиле тензије које постоје у Србији.“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.