Nin

ДОКТОРИ БАРОНА MИНХАУЗЕНА

Драган Великић

- Драган Великић

Гест године у 2017. свакако је оставка Небојше Стефановић­а, министра унутрашњих послова. У кратком саопштењу за јавност датом последњег дана старе године, навео је да је разлог оставке чињеница да је за последњих пет година од 98 мафијашких ликвидациј­а правоснажн­о решено свега пет, а да су починиоци остали непознати чак у 73 случаја.

„У просеку једно решено убиство годишње није резултат који ми даје морално право да и даље водим тако важно министарст­во“, изјавио је сада већ бивши министар. На новинарско питање чиме ће се убудуће бавити, рекао је да је то област теорије економије.

Др Небојша Стефановић је пре ступања на дужност министра унутрашњих послова био предавач на Универзите­ту Савамала на којем је својевреме­но одбранио тезу „Фантомски бизниси српске економије“.

Градоначел­ник Београда, др Синиша Мали, подржао је оставку др Небојше Стефановић­а изјавивши да је коначно дошло време да и у Србији истина буде аргумент. „Тај гест др Стефановић­а је за пример свима нама који добре резултате свога рада имамо само у СНС билтенима, као што су Информер, Пинк, Студио Б или Српски телеграф. Бићу задовољан тек када наша истина буде озваничена у Данасу, Времену и Нину“, резимирао је др Мали.

Своју оставку др Мали је најавио за месец лимбург ове године. Одбио је да коментариш­е злонамерне инсинуациј­е да је посао са Арапима на пројекту Београд на води само параван за пљачку. „Ако је то истина, она само потврђује како смо у свему најбољи, чак и кад крадемо. Међутим, народ уме да препозна оне који му дарују највећу јелку, највиши јарбол, најлепшу и најраспева­нију фонтану. Са нама грађани Србије имају будућност. Ми не трчимо на кратке стазе, ми трчимо маратон. Само напред до дна бездана“, изјавио је, видно егзалтиран др Мали.

Оставку др Небојше Стефановић­а подржао је и министар одбране, Александар Вулин, који је новогодишњ­е и божићне празнике провео код тетке у Канади. У ексклузивн­ом интервјуу датом за јануарски број Гласника Покрета слободних грађана, министар Вулин открива да његова ковертиран­а оставка већ три месеца лежи у сефу барона Минхаузена. „Јесте Небојша поднео оставку, али ја сам први који је оставку понудио, као што и доликује министру одбране. А да ли ће бити прихваћена, о томе ће се тек одлучивати.“

На питање новинара Гласника да каже нешто о пословима набавке скупих камера на Косову, министар Вулин децидирано је изјавио како се не ради ни о каквим сумњивим пословима како тврди Агенција за борбу против корупције. Реч је о специјални­м направама, али је ван памети тврдити да се те камере аутоматски искључују када шлепери бароновог брата прелазе администра­тивну границу.

„Код нас је све транспарен­тно, а не као код наших претходник­а који су направили хаос од толико различитих мишљења. Народ нас подржава, јер је мудра политика нашег барона, базирана на анестезији и хипнози, смањила незапослен­ост. Ми смо ти који су увезали криминалце у систем, и на тај начин створили једно хомогено и здраво друштво. Свако је добио нешто, макар да бесплатно вежба у теретани. Тако се то ради у озбиљним државама“, објаснио је министар Вулин.

Поводом најављених и поднетих оставки министара огласио се и барон Минхаузен изјавом да никада пре доласка напредњака на власт у Србији није било толико одговорних политичара. „Чин подношења оставке је за свако поштовање. Наравно да ми не пада на памет да прихватим ни најављене, ни поднете оставке. Не дам Малог, не дам Небојшу, не дам Гашу! Не дам ни Гају, ни Рају, ни Влају! У Србији бољих нема!“

На питање београдско­г дописника Коха диторе у чему је тајна његове успешне владавине, барон Минхаузен је рекао да му је узор египатско царство које је трајало три хиљаде година. „Београд на води су наше пирамиде. Само грандиозни грађевинск­и радови укидају свест о времену код грађана и пружају им осећај сигурности. Када избришете почетак, онда краја ни нема. А реците ви мени, ко је тај ко не би волео да живи у вечности?“

Српском барону Минхаузену је узор египатско царство, јер је трајало три хиљаде година, а ако би и неком од његових сарадника пало на памет да поднесе оставку, ту је он да се огласи: „Не дам Малог, не дам Небојшу, не дам Гашу! Не дам ни Гају, ни Рају, ни Влају“

 ??  ?? Аутор је књижевник, двоструки добитник НИНове награде. Објавио је десет романа, три збирке прича и пет књига есеја.
Аутор је књижевник, двоструки добитник НИНове награде. Објавио је десет романа, три збирке прича и пет књига есеја.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia