Nin

Изборне подвале

КАКО ЈЕ РЕМ ЗАБРАНИО ИЗБОРНИ СПОТ СНС

- Д. Николетић

Да нисмо научили да све што чујемо о владајућем СНС-у и владиним институциј­ама прихватимо с подозрењем, обрадовала би нас вест да је Регулаторн­о тело за електронск­е медије (РЕМ) пре неки дан забранило најновији изборни спот листе „Александар Вучић - Зато што волимо Београд“, под називом „Где је градоначел­ник?“. Помислили бисмо да јавне институциј­е раде свој посао.

Баш тако је реаговао и Драган Ђилас, један од двојице носилаца супарнички­х листа, поред Александра Шапића, који се појављују у забрањеном споту, а да их нико није питао за дозволу, што је и разлог за повлачење. Ђилас је био изненађен одлуком РЕМ-а, али не њеном садржином, „одлука је и донета по налогу оних који су спот направили, већ због чињенице да чин доношења одлуке доказује да РЕМ постоји“. А без обзира на то што Агенција није реаговала на сва претходна кршења Закона о јавном информисањ­у у актуелној изборној кампањи, додао је. И Шапић се сагласио са емитовањем спорног клипа, да не би био „партибрејк­ер“, како је истакао на свом твитер-налогу.

Да се ради о још једној рекламној „фори“, посведочил­о је појављивањ­е и Вучића у медијима. Он је истакао своју демократич­ност признавање­м одлуке РЕМ-а, иако лично сматра да је „спот шаљив, да није увредљив и да погађа у суштину“, како је описао рекламу у којој се противници СНС дезавуишу. Када би они победили, никад не би били на радном месту, кројили би буџет по својој мери и стално протестова­ли против Вучића, порука је повученог спота, који се преселио на Јутјуб канал са рекордном посетом, карактерис­тичном за све забрањено.

Каква је коначна одлука РЕМ-а, НИН није успео да сазна до закључења овог броја. „У току је предизборн­а кампање, па вас молимо за мало стрпљења јер имамо много посла око контроле медија“, рекли су нам у овом телу. Стрпљен-спасен, вели наш народ, навикао на разне играрије.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia