Nin

МАЛО ПО МАЛО, МАЛИ

25. минут

- ЗОРАН КЕСИЋ и екипа Njuz.net-а

Немали број пензионера жалио се на министра Вујовића, тврдећи да им ништа није јасно шта овај прича. Те смањићемо пензије за оволико, те неће свима бити исто то смањење већ према некој компликова­ној формули, некима мање, некима више, те подићи ћемо пензије, али не много него мало, те мало ово, те мало оно.

Мало га је брате закомплико­вао. Људима треба неко ко све то може мало боље да растумачи и да мало стане на лопту са тим експеримен­тисањем око финансија. И тако је предлог да нови министар финансија буде Мали, дочекан са немалим одушевљење­м међу грађанима. Тако мало је потребно да неко буде срећан, а посебно ако је то Мали.

Када је премијерка Брнабић позвала Вучића са предлогом, чуј нас питањем, ко би уместо Вујовића могао да преузме ресор финансија, добила је одговор: „Ма то ће мој мали да ти среди!”.

Човек је показао да се одлично сналази са својим финансијам­а, па што му не бисмо дали да проба мало и са државним парама. Ова најава мало је зачудила неке новинаре, а највише оне што свако мало траже неке замерке члановима владајуће гарнитуре. Уредник КРИК-а, онај мали Дојчиновић, који је истраживао разне афере актуелног градоначел­ника, каже како Мали не би требало да постане министар док се не разјасне све те ситне ствари које он назива сумњивим пословима и за које би му, како каже, требало не мање од 5 минута да их наброји.

Е па, мало сте се зезнули господо новинари, мало сутра ћете добити те одговоре од Малог. Није Мали неки мали од палубе па да вам одговaра на малициозна питања како вам се прохте. Није Мали малоуман па да вам све сажваће на мале залогаје и сервира на малој тацни. Мало ли је то што се прихватио посла да буде министар финансија, а сад хоћете још и то мало да му одузмете.

То што је Мали мало више умешан у рушење у Савамали, што је мало плагирао неке делове свог доктората, што је пренео мало неке земље на своју породицу, што има офшор компаније на неким малим острвима, што је мало претерао са ценом новогодишњ­е јелке, што мало по мало па се обустави провера његове имовине, што има станова мало више него што их има просечан грађанин, све је то тако мало у поређењу са нечим великим, такорећи минимално.

Само малограђан­и не виде како је Мали средио Београд, а посебно Савамалу. Уосталом, није мала ствар да један градоначел­ник Београда постане министар у влади. Већ му и партијски другови добацују: „Малик, Малик, на министра си налик!”.

Ви мали људи, оладите мало. Опустите се мало. Пустите да време учини своје, мало по мало и биће све у реду.

И тако, на мала врата добисмо, тачније још мало па ћемо добити, новог министра финансија. Ко га не зна, мало ли је? А знамо га сви. И знамо да ће наше много њему бити мало.

Што би рекли у оној песми из „Монтевидеа”: „Само мало, Мали би те так’о, мало, неће јако, ај буџету, само ’нако”.

Није Мали малоуман па да вам све сажваће на мале залогаје и сервира на малој тацни. Мало ли је то што се прихватио посла да буде министар финансија, а сад хоћете још и то мало да му одузмете

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia