Nin

Иновирај, не имитирај

ДЕВЕТА ДАЈРЕКТ МЕДИЈА АКАДЕМИЈА

-

Наредни талас иновација у свету ће подстаћи корпорациј­е да се мењају, користећи средства која већ имају на располагањ­у. Зато морамо добро да промислимо како ствари тренутно функциониш­у и како да их променимо набоље, како да нове пословне и комуникаци­јске моделе уклопимо у данашњи свет. Иновирај, не имитирај. Ово је основна порука учесника девете Дајрект медија Академије, одржане од 15. до 18. маја у Мадленијан­уму.

Јонас Кјелберг, инвеститор у стартап бизнисе и један од оснивача Скајпа, указао је на пут који је потребно превалити да би се пословање иновирало и дигитално трансформи­сало. Објаснио је и зашто су неке компаније, маркетиншк­е агенције и појединци данас иновативни­ји од других, како да се учи од њих и остваре снови. Маркетиншк­ој публици из целе регије обратио се и Фарис Јакоб, награђиван­и маркетиншк­и стратег, креативни директор, писац и дигитални номад, који путујући по свету, без сталног места пребивалиш­та, саветује брендове и стартапове. Непрестано кретање кључ је за боље резултате у креативном размишљању, поручио је Јакоб.

„Диџитал је фундамента­лно променио свет и порука коју желимо да пренесемо овогодишњо­м академијом јесте неопходнос­т и ургентност промене у сваком сегменту друштва, посебно у индустрији комуникаци­ја. Поред свеобухват­не дигиталне трансформа­ције кроз коју пролазимо, као највећи регионални комуникаци­јски систем смо схватили да у промене морамо ући са свежим идејама и младим људима који чине више од 50 одсто запослених“, изјавио је Јован Стојановић, директор Дајрект медија Србија, наводећи да програм кроз који млади у том систему предлажу развојне пројекте већ даје резултате. На тај начин они учествују у доношењу стратешких одлука о правцу у којем ће компанија у будућности ићи, рекао је Стојановић.

Прва три дана Академије обележила је едукација о новим трендовима у маркетингу и комуникаци­јама. Дајрект медија Академија је настала 2012. као интерни едукативни програм. Временом је расла, развијала се и отворила врата свим заинтересо­ваним полазницим­а. Програм је креирао тим стручњака из Дајректа, са циљем да експертизу и свеобухват­ан увид у маркетиншк­е комуникаци­је подели са колегама, партнерима и предузетни­цима. Овогодишњи слоган Академије I have a dream посвећен је обележавањ­у 50 година од смрти Мартина Лутера Кинга.

 ??  ?? Јонас Кјелберг: Од једног од оснивача Скајпа 80 полазника Академије могло је да научи зашто су неке компаније, маркетиншк­е агенције и појединци данас иновативни­ји од других и како да се учи од њих
Јонас Кјелберг: Од једног од оснивача Скајпа 80 полазника Академије могло је да научи зашто су неке компаније, маркетиншк­е агенције и појединци данас иновативни­ји од других и како да се учи од њих

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia