Nin

Bregović u vinogradu Plantaža

-

Povodom velikog jubileja 55 godina kompanije, “13. Jul-Plantaže” organizuju veliki svetski muzički spektakl. Biće to koncert Gorana Bregovića i simfonijsk­og orkestra pod naslovom „Tri pisma iz Sarajeva”. Koncert će se održati 13. juna u vinogradu na Ćemovskom polju. Ovo je svojevrsni spektakl jer se događa u vinogradu, a to su uradila samo još dva svetska umetnika i to Sting i Bočeli. Očekuje se da ovaj koncert po svim produkcijs­kim i tehničkim efektima prevaziđe prethodne. Predstojeć­i spektakl, pored vrhunskih izvođača, svetskih umetnika, kojih će na sceni biti preko 70, čine i tribine sa 4.000 sedećih mesta, veličanstv­ena bina, ozvučenje i rasveta, a ukupan, glamurozni efekat dodatno će biti ostvaren činjenicom da se sve ovo postavlja iznad čokota u sred vinograda Ćemovsko polje. U Podgorici je, u posetu Plantažama i obilazak lokacije, predviđene za održavanje koncerta, boravio ovaj svetski umetnik sa svojim timom. Nakon što je video lokaciju za koncert, Bregović je izjavio: “Danas sam video to čudo neviđeno, taj vinograd, Ćemovsko polje i ako postoji ambijent u koji možete da smestite tako nešto, kao što je muzički spektakl, to je ambijent vinograda Plantaža.” U ime kompanije Plantaže Bregovića je primio Veselin Đurišić, direktor prodaje i marketinga, koji je najavio ovaj veličanstv­eni događaj rekavši da će taj spektakl u punom svetlu obasjati veliki jubilej 55 godina kompanije „13. Jul-Plantaže”. Album „Tri pisma iz Sarajeva” Muzički projekat „Tri pisma iz Sarajeva” inspirisan je trima religijama – Hrišćanstv­om, Islamom, Judaizmom i različitim načinima na koji se svira violina u svakoj od tih kultura – klasičnim, orientalni­m i klezmerski­m. Ovom muzičko-scenskom spektaklu prisustvov­aće prijatelji Plantaža iz celog sveta, a poznato je da Plantaže svoja vina izvoze u preko 40 zemalja. Očekuju se gosti iz Kine, Indije, Švajcarske, SAD, Kanade, kao i zemalja regiona od kojih je najveći broj iz Srbije i BiH, kao značajnih izvoznih destinacij­a.

 ??  ?? Za svetsku zvezdu svetsko vino, vino koje je u Londonu uzelo prvu zlatnu medalju na Dekanteru koju je Crna Gora osvojila – uzvratio je Đurišić.
Za svetsku zvezdu svetsko vino, vino koje je u Londonu uzelo prvu zlatnu medalju na Dekanteru koju je Crna Gora osvojila – uzvratio je Đurišić.
 ??  ?? Ovom prilikom Bregović je Plantažama poklonio umetničku sliku slikarke Ane Petrović, koja je tematski inspirisan­a vinogradim­a.
Ovom prilikom Bregović je Plantažama poklonio umetničku sliku slikarke Ane Petrović, koja je tematski inspirisan­a vinogradim­a.
 ??  ?? Goran Bregović i Verica Maraš
Goran Bregović i Verica Maraš

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia