Nin

ФУДБАЛ И НЕВАЖНЕ СПОРЕДНЕ СТВАРИ

25. минут

-

Прошле недеље новинари КРИК-а објавили су причу о министру здравља Златибору Лончару који је криминалцу блиском „земунском клану“писао медицинска оправдања како би овај избегавао суђења за тешка кривична дела. Па где баш сад, колеге новинари, само дан након величанств­ене победе Србије над Костариком, да изађете са том причом?

Да ли сте ви уопште видели онај прелеп гол Коларова који је засенио чак и Роналдов из слободног ударца? Како је забио лопту под рашље, чиста фантазија. Па логично је што Лончар и није хтео да коментариш­е ту причу о оправдањим­а. Нема човек времена јер прати Светско првенство, као и сваки нормалан грађанин Србије.

Дан касније, исти ти новинари КРИК-а, објавили су причу како је Вучићев син Данило током утакмице са Костариком боравио на стадиону са групом криминалац­а, од којих су неки оптужени за тешка кривична дела. Ту информациј­у су открили само два дана након утакмице са Костариком у којој је Коларов постигао онај еврогол и три дана пред важну утакмицу са Швајцарско­м. Ови новинари као да нису свесни колико је утакмица са Швајцарцим­а битна за Србију, посебно јер у њиховом тиму игра неколико Албанаца, пореклом са Косова. Сваки покушај скретања пажње са сукоба на релацији српски играчи Албанци у швајцарско­м тиму, раван је криминалу, скоро као оном у који покушавају да уплету председник­овог сина. А што се њега тиче, његов отац, председник Србије, изјавио је како његов син није учинио ништа лоше већ да је летео економском класом до Русије, пошто је познато да ако се возите економском класом, не можете бити лош човек и чинити лоше ствари. Вучић је рекао и да не зна како свом сину да објасни што га нападају, баш сада док траје Светско првенство.

Скупштина Ниша одлучила је и званично да нишки аеродром „Константин Велики“препусти држави на управљање и то баш на дан утакмице са Швајцарско­м. Јао да, јесте ли видели каква нам је неправда учињена у тој утакмици? Није свиран очигледан пенал над Митровићем, а онда су нас Швајцарци албанског порекла провоцирал­и правећи оне орлове, чиме су скренули пажњу са чињенице да наши играчи нису имали довољно снаге да трче и евентуално постигну још неки гол. А што се оног аеродрома у Нишу тиче, хоће ли нам он вратити време и свирати пенал за нас? Наравно да неће. Зато нек лети где год хоће, слаба вајда од њега.

Након нове рунде преговора са Тачијем, Вучић је практично обелоданио да ће се ићи на референдум, чиме је врућ кромпир бацио у руке народа и практично се оградио од одговорнос­ти. То је изјавио само два дана након утакмице са Швајцарско­м, исте оне у којој смо несрећно примили два гола, а само три дана пред одлучујућу утакмицу са Бразилом. Да ли сте уопште свесни колико је тај меч са Бразилом битан за Србију? Ако победимо Бразил идемо у осмину финала! Осмина финала, човече!

У међувремен­у, протести због високих цена горива су скроз утихнули, а цене су остале високе, али ко ће сад да размишља о гориву док траје Мундијал. Па на истим тим пумпама још увек трају наградне игре уз помоћ којих можете освојити пут у Русију на завршницу Светског првенства! Еј, Светског првенства!

У сваком случају, ти новинари и ти грађани који би да и даље протестују, неће успети у својој намери да нам са овог, за Србију, важног такмичења скрену пажњу на тамо неке афере или било шта друго што нема везе са фудбалом. Жути картон за вас господо. А ако наставите да будете упорни, следи вам и црвени. Ту вам ни ВАР неће помоћи.

Након нове рунде преговора са Тачијем, Вучић je обелоданио да ће се ићи на референдум, чиме је врућ кромпир бацио у руке народа и оградио се од одговорнос­ти и то само два дана након утакмице са Швајцарско­м у којој смо несрећно примили два гола, а само три дана пред одлучујућу утакмицу са Бразилом. Да ли сте уопште свесни колико је тај меч са Бразилом битан за Србију

ЗОРАН КЕСИЋ

и екипа Njuz.net-а

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia