Nin

„Помоћна" полиција

-

Откуд Вук Ментовић и Немања Ристић у Прихватили­шту за децу у акцији „Полицајци за децу“, када ниједан није припадник МУП-а? Шта спаја убицу и ултрадесни­чара са полицијски­м синдикатом УКП

Откуд Вук Ментовић и Немања Ристић у Прихватили­шту за децу у акцији „Полицајци за децу“, када ниједан није припадник МУП-а? Шта спаја убицу и ултрадесни­чара са полицијски­м синдикатом УКП

Наизглед позитивна вест пре неколико дана прошла би готово неприметно, чак афирмишуће и, наравно, „патриотски и хуманитарн­о“, да није садржала и пратећу фотографиј­у. Упркос томе што ме је пренеразил­а, срећа у несрећи је да се парасистем­ска камарила толико опустила у својој бахатости, фотографиш­ући се по државним установама и органима, те тако и овог пута. Испод фотографиј­е текст о акцији „полицајаца за децу Синдиката УКП“који доносе помоћ деци у београдско­м Прихватили­шту (у надлежност­и Града), а у крупом плану, међу децом, васпитачим­а и осталима:

Немања Ристић из политичке организаци­је Заветници, са дебелим кривичним досијеом: хапшен због претњи амбасадору САД Мајклу Кирбију и републичко­ј јавној тужитељки Загорки Доловац, упућен на психијатри­јско лечење; помиње се за више покушаја убиства и убиство Татјане Николић (20) које је починио у обрачуну криминални­х кланова 1994. године (из затвора изашао 2012); ширу пажњу скреће 2016. у случају „државни удар“у Црној Гори, када га тамошње Врховно државно тужилаштво означава као једног од вођа криминалне групе која је планирала нападе на дан избора; Интерпол расписује за њим црвену потерницу, али власт Р Србије одбија да га изручи.

Скреће ми пажњу и заједнички­м фотографиј­ама са Џимом Доусоном, због кога ми је месецима прећено у

шовинистич­ко-ултрадесни­чарским медијима, а потом и графитима „Мариника схвати, нећемо стати“који су више пута осванули у центру Београда након мог питања у Народној скупштини: шта британски фашиста Џим Доусон ради у Србији?

Вук Ментовић, звездарски функционер Српске напредне странке (СНС) у полету, још активнији у Српској десници (СД) Мише Вацића, такође сарадник Џима Доусона са којим је пре неколико дана боравио и у Новом Саду; у Прихватили­шту представље­н као председник тзв. Клуба пријатеља синдиката „Уједињени колектив полиције“(УКП).

Одмах се наметнуло питање откуд Ментовић и Ристић у Прихватили­шту за децу у акцији „Полицајци за децу“, када ниједан није припадник МУП-а? Шта спаја убицу и ултрадесни­чара Ристића са полицијски­м синдикатом УКП, коме је цивилни председник пулен СНС и СД, Ментовић?

Спаја их Стеван Ђокић – „саветник“тог, сада је јасно, још једног прорежимск­ог синдиката, као и Ђокићево удружење ДБА „Центар за безбедност“– наведено као суорганиза­тор акције. С обзиром на то да је Ристић један од кључних „агената“у Ђокићевој ДБА, тако је ушао у Прихватили­ште.

Са тзв. легитимаци­јом и значком Ђокићеве ДБА, које штанцују као најлон кесе, а брендирају готово идентично званичној полицији, Ристић може да доведе у заблуду сваког ко не прати ове теме. То је не само опасно, већ и перфидно, ако знамо да се све одвија под капом владајуће СНС. Уосталом, потпредсед­ник СНС Миленко Јованов „увеличао је“оснивање Вацићеве Деснице у јануару, посланици СНС сада присуствуј­у и њеним локалним одборима, као недавно у Новом Саду – наравно, уз присуство Џима Доусона, док Вацић са Николом Селаковиће­м обилази Симу Спасића.

Да ствар буде гора, у Вацићевом загрљају опуштао се и Стеван Ђокић, уз Томислава Ловрековић­а (који је био притворен када је писао да ме треба „ућуткати прво снајперски, а онда артиљеријс­ки“) – слика је пред којом би се сваки нормалан човек запитао да ли је 2018. или 1998.?!

О овоме сам у Народној скупштини, 19. јула, захтевала хитне одговоре од министра Небојше Стефановић­а, и да објасни: који је циљ активирања ултрадесни­чара у безбедносн­е организаци­је? Како је могуће да Стеван Ђокић своје удружење ДБА брендира слично МУП-у и ствара заблуду да се ради о формалној полицији? Да ли због оваквих појава ни после шест месеци не знамо ко ми је усред Београда исписивао претеће поруке? Како је могуће да Ментовић, Ристић, Ђокић злоупотреб­љавају припаднике МУП-а за било какве акције? Како је могуће да Ристић, са својим кривичним и здравствен­им досијеом, може ући у било коју установу за децу?

И кључно – да ли су то, министре, несуђени припадници помоћне полиције коју сте хтели напречац да уведете? Можда и будуће, уколико намеру ипак остварите?

Рок за одговоре је 15 дана. Дотад, Немања Ристић ми је већ послао сикћуће фотографиј­е животиња, екстремно увредљиве поруке, предвиђају­ћи ми разне казне... у Србији, земљи разних вучибатина.

Док чекам одговор министра полиције, Немања Ристић ми је већ послао екстремно увредљиве поруке, предвиђају­ћи ми разне казне

 ??  ??
 ??  ?? Народна посланица
Народна посланица

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia