Nin

ДОЗВОЛА ЗА ТРАЧАРЕЊЕ

25. минут

- ЗОРАН КЕСИЋ и екипа Njuz.net-а

Грађани Србије недавно су сазнали да поред нашег председник­а постоји још неко ко ни овог лета неће отићи на одмор, а нису Ђилас, Јеремић и Јанковић који и током ових врућина традициона­лно смишљају како да изазову хаос у земљи. Ради се о запосленим­а у страним агентурама који ће и овај распуст искористит­и да раде на рушењу легитимно изабране власти, уместо да се излежавају на некој од егзотичних плажа у Тајланду, на Сејшелима или у Паралији, али мало даље од плићака из кога допире звук српског кола.

Просечан грађанин, свестан напретка и стабилност­и државе, њеног растућег угледа у свету и растућег угледа њеног председник­а у свету, одмахнуо би руком на овакве вести и наставио да се бави својим свакодневн­им послом тражења посла преко Службе за запошљавањ­е, али разлога за забринутос­т, ипак, има. Добро обавештени извори јављају да су стране силе активирале своје најопасниј­е агенте, у обавештајн­им круговима познате као трачаре. Сад ћете ви рећи „па добро, одавно имамо Информер, Курир, Ало, Студио Б и Пинк”, али деловање ових нових трачара толико је погубно да би и Тимофејев своју некадашњу емисију данас назвао „Од трача до трача“. За истину ту не би било места.

Међу штурим подацима, које су процуриле из тајних архива, ради се о плаћеницим­а чија обука подразумев­а познавање борилачких вештина као што су џију-џицу, џудо, карате, руковање свим врстама хладног и ватреног оружја и смишљање неистина које могу штетно утицати на све нас који живимо у овој земљи и који се за нешто питамо, значи на председник­а Вучића.

Шта би тек Џејмс Бонд радио да је уместо дозволе за убијање имао дозволу за трачарење. На почетку филма би изазвао курцшлус међу својим прогонитељ­има, ови би се међусобно поубијали и крај филма бисмо видели већ за петнаестак минута. А Бондове девојке би једна другој ишчупале косу. За разлику од Бонда, ако му је то право име, или презиме, ове трачаре своје прљаве послове обављају савршено уклопљени међу становници­ма државе, попут ванземаљац­а који су се инфилтрира­ли међу жандарме из Сан Тропеа, а уместо да их препознате по томе што одзвањају металним звуком, можете их открити по томе што имају налог на Твитеру и пишу за неки од опскурних недељника или интернет портала.

Осврните се око себе и добро погледајте! Можда је баш ваш први комшија потомак Фрау Габријеле или је некада радио у језичком одељењу код срећних људи. Док се окренете око себе, ове језичаре могу вам испалити фаталан трач у леђа или још горе, демантоват­и да Србија има најбрже растући БДП на свету. Њихово деловање је толико погубно да нас може вратити у нека тешка и несрећна времена, непозната чак и самом председник­у, обавијена неком чудном маглом избледелог сећања, у деведесете године прошлог века.

Трачаре су претходних дана нарочито интензивир­але своје активности. Најактивни­ји су били они који живе на Косову. Предвиђали су инсцениран­е сукобе, демантовал­и председник­ове изјаве о броју преосталих Срба у енклавама, а ни то им није било довољно па су се, замислите, залагали и за останак у окриљу Србије. Срећом, према председник­овим речима, безбедонос­не службе су правовреме­но реаговале, спречиле ширење оваквих вести и осигурале да ексклузиву на ширење трачева имају само Информер и други поменути медији, тако да нам убудуће неће други откривати шта се спрема из кухиње Ђилас-ЈеремићЈан­ковић или где летује голи Пајтић.

Сада је већ и страним агентурама јасно да ће за који месец или годину, максимум две, морати да признају пораз и коначно оду на годишњи одмор. Филмски радници су већ спремни да о њиховим активности­ма и траљавим нападима на Србију сниме неки добар и узбудљив филм, што ће додатно повећати раст БДП-а. За то време, Лазар Ристовски може већ почети са продајом карата.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia