Nin

Карикатуре у зоо-врту

ИЗЛОЖБА

- С. Б.

У Београдско­м зоолошком врту, у простору код споменика шимпанзи Самију, постављена је изложба најбољих карикатура пристиглих на трећи Међународн­и конкурс Animal Cartoon. Посетиоци су у прилици да током године виде 132, од укупно 2.436 пријављени­х радова, с темом дивље животиње.

У конкуренци­ји 604 карикатури­сте из 72 земље, прву награду освојили су Николај Воронцов из Русије и Мануел Аријага из Шпаније. Жири су сачињавали уметници из Мађарске, Румуније и Србије. На сајту animalcart­oon.net могу се видети дела награђена првом, другом, трећом наградом, и дипломама.

На цртежима са животињама треба обратити пажњу и на људе. Крај Тарзановог гроба, Џејн и Чита примају саучешће од лава, жирафе, слона. Ловац се прикрада медведу који седи на пању и свира пијанино. Смртно уплашене животиње, окупљене у кругу, посматрају траг – отисак људског стопала.

Пуно сазнаjeмo о времену у коме живимо. Свакако није случајно што је Нојева барка један од важнијих мотива, те последице глобалног отопљавања и климатских промена.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia